Po Evropi spet umirali pod snežnimi plazovi: na Slovaškem umrl 40-letnik, v Avstriji pa komaj 16-letni smučar

0

Na severu Slovaške je danes pod snežnim plazom umrl smučar, je sporočila slovaška gorska reševalna služba. 40-letni domačin je bil v skupini smučarjev, ko ga je odnesel plaz.

Helikopter zaradi slabega vremena ni mogel poleteti, zato so morali gorski reševalci do ponesrečenca peš. Ko so prispeli tja, so drugi smučarji ponesrečenca že izkopali izpod snega. Skupaj z reševalci so ga poskušali oživiti, a neuspešno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Avstriji, ki jo je v zadnjih dneh prizadelo obilno sneženje, je pod snežnim plazom umrl še en smučar. V smučarskem središču St. Anton je plaz zasul 16-letnega smučarja, ki je z bratom in staršema smučal izven urejenega smučišča, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kljub hitremu prihodu reševalcev fanta niso uspeli rešiti, medtem ko ostali trije člani družine niso bili poškodovani.

Zaradi obilice snega in nevarnosti plazov je več smučišč v avstrijskih Alpah zaprtih, v nekaterih delih Avstrije pa velja najvišja, peta stopnja, nevarnosti snežnih plazov. Številne vasi so odrezane od sveta. Že dopoldne je na avstrijskem Štajerskem umrl učitelj smučanja, ki je zdrsnil v nanos snega.

Avstrijski vremenoslovci napovedujejo, da se bo sneženje nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen