Papež Frančišek z mašo na svete tri kralje zaključil božične slovesnosti in se zavzel za migrante, ki na ladjah tavajo po Sredozemskem morju

2

Papež Frančišek je danes s praznično mašo na svete tri kralje v baziliki svetega Petra v Vatikanu zaključil letošnje božične slovesnosti. Ob tem je namenil tudi čestitke pravoslavnim vernikom ob njihovem praznovanju božiča, ki ga zaradi uporabe julijanskega koledarja praznujejo 7. januarja, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Frančišek je v pridigi spomnil na svete tri kralje, ki so prišli v Jeruzalem preveriti, ali se je na božič res rodil odrešenik. Pri tem so sledili zvezdi repatici in se ozirali v nebo. Tudi danes bi morali ljudi voditi veliki ideali, je menil papež.

Trije modreci so se odpravili na pot in se niso izgubili v razpravah, niso bili zgolj opazovalci, ampak so vstopili v hišo in se poklonili otroku. Jezusu so izkazali skrajno odprtost, je poudaril papež.

Med drugim pa je Frančišek tudi pozval voditelje Evropske unije, naj pokažejo konkretno solidarnost, zlasti z migranti, ki tavajo po Sredozemskem morju. Pozval je, naj se sprejme 49 migrantov, ki so na ladjah nevladnih organizacij in ki jih nihče ne želi sprejeti v svoja pristanišča.

Na ladji Sea-Eye je 17 migrantov, na ladji Sea-Watch pa 32. Med njimi sta tudi enoletni dojenček in še dva otroka, stara šest in sedem let. Že nekaj tednov sta ladji ujeti v Sredozemskem morju; ne Malta ne Italija jima ne pustita pristati v svojih pristaniščih. (sta)

Št. komentarjev: 2
  1. Brez drobiža v peharju pravi

    Kar tako naprej. Kmalu bodo vse cerkve prazne.

  2. Milč pravi

    Temu se je popolnoma utrgalo, lahko njemu, ker ga varujejo, kot Kočevske medvede.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen