Na listi NSi za evropske volitve ponovno tudi “veteran” Peterle in “enomandatna” Novakova

0

Vodstvo NSi je na neformalnem posvetu razpravljalo o nadaljnjem delu stranke ter o pripravah na EU volitve. O kandidatni listi bo v prihodnjih tednih dokončno odločil izvršilni odbor, že zdaj pa je znano, da bosta ponovno na njej tudi Ljudmila Novak in Lojze Peterle. Med evidentiranimi kandidati je še nekaj drugih uglednih imen, so navedli v NSi.

Kot kaže po dvodnevnem posvetu NSi v Dolenjskih Toplicah, se bo stranka na majske volitve za evropski parlament podala s samostojno listo. Dobili so sicer pobudo SLS za skupen nastop na volitvah, o čemer bodo v kratkem formalno odločali organi stranke. Vendar glede na evidentirana imena, ki bi nastopila za NSi, nad skupno listo ni čutiti navdušenja, je slišati iz stranke.

O kandidatni listi ter vrstnem redu kandidatov bo izvršilni odbor odločal v prihodnjih tednih. Poleg nekdanje predsednice stranke Novakove ter dolgoletnega evropskega poslanca Peterleta so po njihovih navedbah med evidentiranimi kandidati za listo tudi nekatera zelo ugledna imena z bogatimi izkušnjami v domačen in evropskem družbenopolitičnem prostoru. Več o tem pa v NSi še niso razkrili.

O pripravah na evropske volitve bodo v prihodnjih dneh razpravljale tudi nekatere druge stranke. V torek bo med drugim o tem spregovorilo predsedstvo SD, v četrtek pa tudi izvršilni odbor največje vladne stranke LMŠ. Slednja utegne na evropskih volitvah oblikovati skupno listo s SMC in SAB. A te stranke, ki pripadajo evropskim liberalcem, termina za srečanje, na katerem bi se dogovorile za morebitno skupno listo, še niso določile. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen