Ministri SMC na srečanju z novim mariborskim županom “sadili rožice”, a Mariborčani se še kako dobro spomnijo mačehovske Cerarjeve vlade

9

Novega mariborskega župana Sašo Arsenoviča so danes obiskali ministri in drugi predstavniki SMC, s katerimi je razpravljal o odprtih vprašanjih v mestu. Nobenega konkretno niso želeli izpostaviti, saj naj bi bil glavni namen sestanka predvsem vzpostavitev dialoga.

“Tema današnjega izjemno pozitivnega sestanka je bila gradnja mostov med Ljubljano in Mariborom v smislu boljšega mestnega servisa in razvoja v prihodnosti. Tako kot smo že pred prihodom na mestno občino obljubljali, smo k začrtanim ciljem pristopili takoj. Veselim se prihodnjega konstruktivnega sodelovanja tako z ministri kot s sodelavci SMC,” je v izjavi za medije po sestanku povedal Arsenovič, ki je na volitvah nastopil kot županski kandidat SMC.

Minister za zunanje zadeve in predsednik SMC Miro Cerar je izrazil veselje, “da ima Maribor župana, ki ve, kaj je dobro za Maribor, ki ima vizijo in ogromno volje, da se čim prej začne z delom”. “Menim, da je za Maribor nastopil čas za optimizem, za katerega se bomo morali vsi skupaj potruditi, da ga udejanjimo. Kot ministri te vlade bomo za Maribor storili vse, da bo to mesto bolj zaživelo, da se bodo vsi začeti projekti na različnih področjih nadaljevali ter da se bodo mnogi novi projekti lahko izvajali v partnerstvu z vlado,” je dejal.

Po njegovih besedah je ključno, da občina ima vizijo in konkretne načrte. “To omogoča, da lažje pomagamo,” je dejal.

Med drugim so po Arsenovičevih besedah spregovorili o možnosti črpanja sredstev EU, tekočih prometnih infrastrukturnih projektih v občini, iskanju rešitve za Mariborsko knjižnico in turističnem razvoju Mariborskega Pohorja. “Pomembno je, da smo začeli dober dialog,” je dodal Cerar.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je ob tem izrazil upanje v razvoj mariborskega letališča. Verjame, da širitev letališča ne bo vplivala na okolje v tolikšni meri, kot se nekateri bojijo, in da bo mogoče najti kompromis med načrti za širitev in skrbjo za okolje. “Vsaka širitev na gospodarskem področju pomeni napredek, še posebej v infrastrukturnem delu,” je dejal.

Velike možnosti za razvoj vidi na Mariborskem Pohorju, najbolj ključna pa se mu zdi krepitev gospodarstva. “Verjamem, da bo temelj za vse uspešne zgodbe naprej narejen samo, če bomo razširili gospodarsko aktivnost. Če bomo zaključili vse tri faze Magne, če bomo – in verjamem, da bomo, saj delamo intenzivno na tem – pripeljali v Maribor še nekaj investitorjev, ki bodo odpirali srednje in višješolska delovna mesta. To bo tisti temelj, ki bo omogočil razvoj tudi ostalih dejavnosti,” je povedal novinarjem po srečanju z županom na sedežu občine.

Sestanka so se s strani SMC udeležili še ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer, državna sekretarja na ministrstvu za okolje in prostor Aleš Prijon in Simon Zajc, nekdanji minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, generalni sekretar SMC Andrej Klemenc in vodja lokalne mreže SMC Ksenija Flegar.

Sedaj pa pozor: povsem jasno je, da so mojstri iz SMC danes v Mariboru “sadili” rožice, saj se Mariborčani še kako dobro spomnijo mačehovske vlade Mira Cerarja v mandatu 2014-2018. Bivši mariborski župan Andrej Fištravec in SMC sta tako družno zaradi svoje nesposobnosti mladim Mariborčanom zapravila cca. 500 delovnih mest v perspektivni IT branži. SMC, ki je lansko leto imela kongres ravno v Mariboru, je »zaslužna« tudi za to, da Maribor še vedno nima južne obvoznice, da še vedno ni dovozne ceste na avtocesto na odseku Tabor-Snaga-Pobrežje in da mariborski grad še vedno ni dobil denarja za njegovo nujno obnovo. Pod Cerarjevo vlado so prav tako vzeli sredstva mariborskemu zboru svetovnega slovesa Carmini Slovenici. Po drugi strani pa se je SMC izdatno potrudila, ko je šlo za prodajo NKBM, a v isti sapi iransko pralnico alias NLB branila kot nacionalen projekt. Narobe svet in nedvomno usmerjena anti-štajerska državna akcija. Za nameček so Cerarjevi Mariboru dokončno zapravili tudi drugi finančni steber, kar je že za tako povsem uvenelo mariborsko gospodarstvo naravnost pogubno.

Št. komentarjev: 9
 1. Silvo pravi

  Lažnivi smcjevski ne hodite na Štajersko prodajati vaših laži. V naslednjem mandatu vas ne bo več nikjer!

 2. raft pravi

  Gradbeni bum v štajerski prestolnici: obljubljajo nekaj sto stanovanj
  ————————————–
  Bo Novi župan Maribora privlekel svoje balkanske brate, tako kot jih je Jankovič v Ljubljano?

  1. Rokovnjac pravi

   Jih ni treba privlacevat,so ze tam!

 3. oki pravi

  Ta dva lepo pašeta skupaj: en grize evre, drugi pa prste. Skratka Mariborčanom se spet slabo piše, žal!

 4. Konrad pravi

  Cmerar ne delaj si sramote v Mariboru, ker Štajerci niso neumni! Tvoja stranka je navadna družba hinavcev, ki gleda samo na lastne riti, ti pa si največji dokaz za to…

  1. Rokovnjac pravi

   Ce bi imeli Mariborcani vsaj malo razuma,nebi izvolili tega cefurja za zupana,kapish?

   1. Štajerci pravi

    Bog ne daj,da ugotovimo tvojo identiteto!

 5. bruh pravi

  naši post-komunistični legalizirani rdeči mafijaći…nič novega..oni so bili, so in bodo ovde še naprej na oblasti….so pač preveč poklali, zaklali, pobili in zapodili ter demografsko luknjo zapolnili z uvažanjem najbolj smrdečega , mafijsko/ideološko/ volilno blazno disciploniranega rdečega jugo-gn ojćića…..ajd.-..

 6. bruh pravi

  spomnite se, da so pošteni, delavni, svobodoljubni srbi in hrvati odšli na zahod…..najbolj smrdeči komunjazerski rdeči jugopra sci in jugosvi nje pa ovde……na

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen