Mag. Kaloh: Kdaj bodo inšpicirane spletne strani političnih strank, ki predstavljajo vsebine na način medijev in zakaj še vedno niso vpisane v razvid medijev?

3

Na Politikis.si objavljamo pisno poslansko vprašanje poslanca mag. Dejana Kaloha ministru za kulturo Dejanu Prašičku glede spletnih strani političnih strank, ki podajajo vsebine na način medijev.

Spoštovani minister za kulturo, g. Dejan Prešiček!

Od aktualnih parlamentarnih političnih strank imata samo dve svoji spletni strani vpisani v razvid medijev, to sta stranki Socialni demokrati (SD) in Slovenska demokratska stranka (SDS), od bivših parlamentarnih strank pa sta to Državljanska lista Gregorja Viranta in Zares. SDS so leta 2011 celo oglobili, ker svoje spletne strani ni vpisala v razvid medijev, kot to določa zakon o medijih.

V zvezi s tem me zanima sledeče:

– ali je Inšpektorat RS za kulturo in medije v obdobju 2011 do 2018 inšpiciral tudi spletne strani ostalih nekdanjih in aktualnih parlamentarnih političnih strank, to je spletne strani Pozitivne Slovenije, Državljanske liste Gregorja Viranta (kasneje Liste Virant), Demokratske stranke upokojencev Slovenije, Slovenske ljudske stranke, Nove Slovenije, Stranke Mira Cerarja (kasneje Stranke modernega centra), Združene Levice (kasneje Levice), Liste Marjana Šarca, Zavezništva Alenke Bratušek, (kasneje Stranke Alenke Bratušek) in Slovenske nacionalne stranke, ki se po vsebinski plati skorajda ne razlikujejo od spletnih strani SD ali SDS, saj vsi podajajo aktualne vsebine in novice v skladu s svojo politično agendo, nekatere pa imajo tudi vse elemente medijev, kot jih določa zakon o medijih?

– če da, do kakšnih ugotovitev je Inšpektorat RS za kulturo in medije prišel, je morda zaznal kakšne kršitve zakona o medijih in tudi izdal odločbo o prekršku?

– če Inšpektorat RS za kulturo in medije v obdobju 2011 do 2018 ni inšpiciral spletnih strani ostalih zgoraj omenjenih nekdanjih in aktualnih parlamentarnih političnih strank, zakaj tega ni storil, če pa se po vsebinski plati skorajda ne razlikujejo od spletnih strani političnih strank, ki pa so vpisane v razvid medijev?

-ker je edina medijska inšpektorica v državi dala odpoved delovnega razmerja in bo delo opravljala samo še do 31.1.2019, me prav tako zanima, kakšna je strategija ministrstva za kulturo glede tega pomembnega inšpektorata, ki naj bi bdel nad zagotavljanjem kakovostnega medijskega prostora? Boste v javnem natečaju za zasedbo delovnega mesta inšpektorja za medije – v razvidu medijev je namreč vpisanih že več kot 2200 medijev – spet iskali zgolj eno osebo ali tokrat več oseb?

Št. komentarjev: 3
 1. bruh pravi

  ajd..so podivjani, nestrpni, mafijsko/ideološko/volilno blazno pokorni in ubogljivi smrdeči rdeči pra sci in svi nje…..in torej…..ajd…bodimo resni..če so brez večjih težav desetletja klali, morili, posiljevali moteče drugače misleče toliko boolj bodo danes nekaznovano zganjali tole….ajd….ajd…so pač taki in taki bodo ostali…ajd..

 2. nace pravi

  Sami sebe tele barabe ne bodo nikoli preverjale. Ker so kriti direkt od murgelskega botra.

 3. Narim pravi

  Neb vedu kr tko z gvave.
  Kdaj bodo…..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen