Legendarni Zdravko Čolić bo v Stožicah proslavil 40 let svojega bogatega glasbenega ustvarjanja

0

Ena največjih glasbenih zvezd v regiji Zdravko Čolić bo po osmih letih znova nastopil v Stožicah. V okviru turneje, ki jo je poimenoval Ono malo sreče, bo na Valentinovo v Ljubljani obeležil 40. obletnico svojega delovanja v svetu glasbe. Čolić v Stožicah obljublja dobro zabavo, zapel pa bo tako svoje starejše pesmi kot tudi novosti.

“Veselim se koncerta v Ljubljani, saj gre za mesto in državo, ki ju imam zelo rad. Tukaj sem pred desetletji imel tudi enega prvih nastopov v karieri, zato se vedno rad vračam v Slovenijo”, je dejal na današnji novinarski konferenci. Napovedal je, da se ne bo izneveril svoji tradiciji, kar pomeni, da bo koncert 14. februarja zagotovo trajal okoli tri ure.

Čolić je začel nastopati že v rani mladosti, prvič pa je na organizirani prireditvi nastopil pri 17-ih letih. Leta 1973 je kot predstavnik nekdanje Jugoslavije nastopil na evrovizijskem tekmovanju, in sicer s pesmijo Gori vatra, svoj prvi album pa je izdal leta 1975. Po tem je šla njegova kariera le navzgor. Čolićeve skladbe so v 80. letih minulega stoletja poslušali po celotni Jugoslaviji, pa tudi v državah nekdanjega Vzhodnega bloka in Italiji. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen