Kralj turneje štirih skakalnic: Kobayashiju poker zmag za zlatega orla na novoletni turneji

0

Japonec Ryoyu Kobayashi (282,1 točke) je zmagovalec tudi zadnje tekme 67. novoletne turneje štirih skakalnic v Bischofshofnu, tako da je s pokrom zmag postal šele tretji skakalec v zgodovini po Svenu Hannawaldu in Kamilu Stochu, ki mu je to uspelo. Slovenci so doživeli polom; točke je na zadnji tekmi z 21. mestom osvojil le Anže Semenič (228).

Pred Kobayashijem sta na vseh štirih postojankah – Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, Bischofshofen – slavila leta 2002 Nemec Hannawald, lani pa Poljak Stoch, ki je letos lovil tretjo zaporedno zmago na turneji, a ostal daleč za željami.

V skupni razvrstitvi turneje je Kobayashi, ki je postal šele drugi Japonec v zgodovini s skupno zmago na turneji po Kazuyoshiju Funakiju leta 1998, zanesljivo zmagal pred Nemcem Markusom Eisenbichlerjem.

Slovenci so merili na “top 10”, uvrstitev pa je po spodrsljaju Timija Zajca v prvi seriji, ko je imel težave z zadrgo na dresu, nato pa naredil napako ter ostal brez finala, splavala po vodi. Skupno je končal kot 20. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen