Dr. Milan Zver: Evropska unija naj prizna Juana Guaida za začasnega predsednika Venezuele

17

Dr. Milan Zver je pristopil k pobudi poslancev Evropskega parlamenta, s  katero pozivajo visoko predstavnico EU za zunanje zadeve in varnostno politiko Federico Mogherini, naj za predsednika Venezuele prizna  Juana Guaida in tudi s tem dejanjem pripomore k temu, da se drastične kršitve človekovih pravic in temeljnih svoboščin Venezuelk in Venezuelcev, končajo.

V pobudi, kateri se dr. Milan Zver pridružuje, evropski poslanci izpostavljajo, da so tako politična kot tudi ekonomska in socialna situacija v Venezueli že več let izjemno zaskrbljujoče. Venezuelke in Venezuelci so soočeni z množičnim kršenjem človekovih pravic in s kršenjem demokratičnih načel. »Nezakonita zaprisega tirana Nicolasa Madura, ki se je zgodila 10.1.2019 in s katero je začel svoj drugi nelegitimni predsedniški mandat na čelu te države, je eno zadnjih dejanj, ki demokracijo v državi dokončno razkrajajo,« opozarjajo poslanci in dodajajo, da je zaprisega sledila nepoštenim in nelegitimnim volitvam.

»Evropska unija že dalj časa izpostavlja potrebo po obnovitvi demokracije in vladavine prava v Venezueli, do katere bi moralo priti skozi kredibilen politični proces,« izpostavljajo evropski poslanci. Ob tem pa tudi pozivajo k močni in enotni poziciji Evropske unije v zvezi z aktualnimi dogodki v Venezueli. Poslanci tako Federico Mogherini pozivajo k temu, da Juana Guaida Evropska unija prizna kot začasnega predsednika Venezuele v obdobju do razpisa novih, legitimnih volitev. »Priznanje predsednika Guaida za legitimnega voditelja Venezuele bi pomenilo podporo Evropske unije k temu, da se kriza v Venezueli konča po mirni in demokratični poti,« so v pismu še zapisali evropski poslanci.

Št. komentarjev: 17
 1. pubec pravi

  Se vam ne zdi, da se Zver čoha, kjer ga naj nebi srbelo?

  1. re gornjemu pravi

   On je eden od NAJMANJ aktivnih evroposlancev pa se pač čoha

   1. haapy yack pravi

    hoj
    Zakaj pa naj bi bil aktiven?
    O vsem odloča od nikogar izvoljena Evropska komisija.
    bilderberškiklub
    boditevcvetju

    1. re gornjemu pravi

     Zato je bil poslan v Bruselj, da ob visokem plačilu naredi za državo kaj koristnega. Pa ni od njega niti prdca.

     1. bruh pravi

      tvoji trije kućanovi smrdeči levičarski pra sci in svi nje pa aktivno sodelujejo s soroševimi in bilderberškimi….to pa te ne moti, mar ne?

 2. bruh pravi

  ajd…da bo zgorji na strani komunističnih/socilaističnih zločinskih mafijskih pra scih pa ni dvoma….celo vsi EUropski levičarji (celo španski in francoski)vedo, da je madurova zločinska in MAFIJSKA socialistična hunta navadno smrdeče morilsko in nesposobno sranje.. naši post.komunistični kučanovi levičarji pane…ampak vsi vemo, da maduro v primerjavi z našimi kučanovimi komunističnimi ZLOČINCI pravi bebo…..ampak..ajd…saj nima smisla, vsi vemo, das ta NAŠ smrdeči levičarski GN OJ je tam kjer je le zaradi zliočinov, kraje, posiljevanja in nujne potrebe po EUdavkoplčevalksem denarju, ker dugače nima za vsakdanji burek….taki so pa naši smrdeči kučanovi pubci…ajd. ..to kar je maduro zaklal v 20 letih so oni v enem mesecu…ajd…

 3. bruh pravi

  ajd…da bo zgorji na strani komunističnih/socilaističnih zločinskih mafijskih pra scih pa ni dvoma….celo vsi EUropski levičarji (celo španski in francoski)vedo, da je madurova zločinska in MAFIJSKA socialistična hunta navadno smrdeče morilsko in nesposobno sr anje.. naši post.komunisti čni kučanovi levičarji pa ne…ampak vsi vemo, da je maduro v primerjavi z našimi kučanovimi komunističnimi ZLOČINCI pravi bebo…..ampak..ajd…saj nima smisla, vsi vemo, das je ta NAŠ smrdeči levičarski GN OJ je tam kjer je le zaradi zliočinov, kraje, posiljevanja in nujne potrebe po EUdavkoplčevalksem denarju, ker dugače nima za vsakdanji burek….taki so pa naši smrdeči kučanovi pubci…ajd. ..to kar je maduro zaklal v 20 letih so oni v enem mesecu…ajd…

 4. Pubec pravi

  Mislim, kr..eten,da se ti že malo meša,saj niti tega ne veš,da si svojo bedarijo napisal dvakrat. To je verjetno že kar napredovali stadij poneumljenosti.

 5. haapy yack pravi

  hoj
  Amerišk imperjalist bi radi džabe nafto. Vse drugo je sprenevedanje.
  boditevcvetju

 6. bruh pravi

  socialistićni mafijski, nesposobni in zločinski pra sci in svi nje pa si želijo le……..kaj že?…..ajd…..

 7. bruh pravi

  vedno je zanimivo opazovati nazadnjaške, nestrpne in totalno nedemokratićne socialistične smrdeče pra sce in svi nje , ki vedno slepo oblizujejo raznorazne rdeče zločinske in mafijske maduriće in pljuvajo po zahodu, Europi, Zda itd, , sanjajo pa življenje na zahodu, EUropi, v Zda……poglejte le horde podivjanih latinosov, ki so celo življenje podpirali rdeče socialistične mafijske pra sce in svi nje v njihovih srednjeameriških smrdečih voku je bi nah in so pljuvali po kapitalistični ameriki , sedaj pa lezejo s celimi družinami prav proti ZDa in si na vse načine želijo na kapitalistični sever……ajd..ni kaj ta smrdeči gn oj je povsod enak…hinavski, ogabni,nestrpni in volilno disciplinirani smrdeči gn oj….ajd..

 8. bruh pravi

  in povezava ogabnega , nestrpnega smrdečega gn oja s prav tako nestrpnimi in demokratično nezrelimi musliči bo uničilo zahod, Europo in zda…škoda, ampak tako je…ajd..

 9. haapy yack pravi

  hoj
  Ja človk je res ujet med pogoltne globaliste in pogoltne kva že?
  vsedrugojesprenevedanje
  marijapomagajmijebsemarijipres
  boditevcvetju

 10. Minovak pravi

  Tudi največjim bedakom je jasno, da, če sediš na enem največjih nahajališč nafte na svetu in STRADAŠ, potem je nekaj hudo narobe in narobe tudi je.
  Komunizem in socializem sta največji prevari ljudi v zgodovini, ki so verjeli v socialo in demokracijo, ki je nikoli ni bilo.
  Tako “moralo” bi radi levičarji servirali nam, ki smo to že preskusili in si na vse kriplje prizadevajo ponoviti to, kar je svetu prineslo toliko zla.

  1. pubec pravi

   Ja Minovak, se popolnoma strinjam s teboj, vendar je problem v tem, da nam sedaj servirajo kapitalizem in demokracijo ljudje, ki so se z “drugim vetrom ” obrnili v nasprotno smer od tiste, ki so jo servirali pred spremembo režima. Taki, ki menjajo kožo, kot kameleoni . Ne vem, če je potrebno, da ti jih naštevam pa vendar ……(Zver, Gorenak, Janša, Bavčar itd.)

   1. haapy yack pravi

    hoj
    Če se nisi sposoben prilagajat boš crknu.
    boditevcvetju

 11. haapy yack pravi

  hoj
  Ja. Tudi največjim bedakom je jasn tole.
  Nadzoruj nafto in nadziral boš države. Nadzoruj hrano in nadzoroval boš ljudi…
  Henry Kissinger.
  vseostalojesprenevdanje
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen