Za turkizno modro nebo nad New Yorkom niso krivi ne alieni, ne mrtveci, temveč eksplozija na transformatorju

0

Newyorško nebo je v četrtek zvečer razsvetlila nenavadna turkizno modra barva, kar je sprožilo burno razpravo na družbenih omrežjih. Številni so se spraševali, ali gre morda za napad vesoljcev. Na koncu pa se je izkazalo, da je šlo za eksplozijo na transformatorju, pri čemer ni bilo ranjenih.

Največ ljudi je bilo prepričanih, da so na Zemljo prišli vesoljci. “Se opravičujem???? Se je nebo ravnokar obarvalo modro???? Tako sem zmeden, mislim, da so želeli vesoljci ravnokar ukrasti New York,” je zapisal eden od uporabnikov, kot navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Nekateri pa so se na Twitterju spraševali, ali ima pri tem prste vmes bog. Menili so, da je prišel konec sveta in so se vrnili mrtveci. “Če je konec sveta, vse pozivam, da nehate,” je nekdo zapisal.

Končna razlaga je številne razočarala, saj se je izkazalo, da je šlo za eksplozijo na transformatorju podjetja Con Edison, pri čemer je izbruhnil požar. Vzrok eksplozije še preiskujejo, so sporočili iz podjetja.

Za kratek čas je bila prekinjena tudi dobava elektrike, zaradi česar je prišlo na letališču LaGuardia do manjših zamud. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen