V Maroku so se v soboto poklonili brutalno umorjenima skandinavskima turistkama

0

V Maroku so se v soboto poklonili skandinavskima turistkama, ki so ju v ponedeljek ubiti našli v Visokem Atlasu. Več sto udeležencev nočnega bedenja je na transparentih med drugim izražalo obžalovanje in prosilo za odpuščanje, poroča britanski BBC.

Ubitih mladenk so se spomnili v Rabatu, Marakešu in v vasi Imlil, kjer so našli njuni trupli. V Rabatu so se jima ob prisotnosti danskih in norveških diplomatskih predstavnikov poklonili z minuto molka, v Imlilu se je več sto ljudi udeležilo nočnega bedenja, v Marakešu pa so polagali cvetje v njun spomin.

28-letna Norvežanka Maren Ueland in 24-letna Danka Louisa Vesterager Jespersen sta 9. decembra pripotovali na enomesečno popotovanje po Maroku. Njuni trupli so 17. decembra odkrili na odročnem goratem območju deset kilometrov od turistične vasi Imlil v Visokem Atlasu, ki je izhodiščna točka za vzpon na 4167 metrov visoko goro Toubkal, najvišji vrh Severne Afrike.

Maroške oblasti so aretirale štiri osumljence, stare med 25 in 33 let, ki so v videu izrazili pripadnost Islamski državi in napovedali maščevanju za brate v Hadžinu. Gre za vas na vzhodu Sirije, ki so jo nedavno iz rok skrajne skupine Islamska država zavzeli sirski uporniki ob podpori mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA.

V četrtek in petek so sicer maroške oblasti zaradi domnevnih povezav s storilci aretirale še devet ljudi. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen