SDS z zmagovitim rezultatom na lokalnih volitvah 2018: 72 županov in več kot 600 svetnikov!

7

V SDS po današnjih volitvah navajajo, da so tudi v drugem krogu lokalnih volitev dosegli zmagovit rezultat. “Še posebej smo veseli, da so ljudje prepoznali, da je SDS stranka s koreninami in je tako z letošnjimi volitvami še okrepila svoj položaj v mestnih in drugih občinah,” so navedli v odzivu na izide. Tudi nekateri poslanci iz vrst SDS so se na družbenih omrežjih odzvali s čestitkami svojim kolegom županom.

Po podatkih, ki so jih zbrali v stranki, v 2. krogu kaže na zmago devetim županom, ki so bili kandidati SDS, in še devetim, ki jih je SDS podprla.

Med tistimi, ki so zmagali kot kandidati SDS, so v stranki med drugim navedli občino Videm, kjer je zmagal Branko Marinič, Apače, kjer je slavil Andrej Steyer, Lendavo, ki jo bo vodil Janez Magyar in Ormož z Danijelom Vrbnjakom.

SDS pa je podprla tudi nekatere, ki so kandidirali s podpisi volivcev ali kot kandidati druge stranke, denimo Klemna Miklaviča v Novi Gorici, Ivana Molana v Brežicah, Danijela Cukjatija na Vrhniki pa tudi Mateja Slaparja, ki je kot kandidat NSi slavil v Kamniku.

Čeprav podatki še niso objavljeni, pa v SDS navajajo, da je v Šmarjeških Toplicah slavil Marjan Hribar, ki naj bi za pičle tri glasove premagal aktualno županjo Bernardko Krnc.

V SDS so spomnili še, da je v prvem krogu že bilo izvoljenih 54 županov, ki so bili kandidati SDS ali pa jih je SDS podprla. V prvem in drugem krogu ima tako SDS 72 županov, so navedli.

Dodali so še, da je bilo na letošnjih lokalnih volitvah na listah SDS izvoljenih več kot 600 svetnikov in tako je dosegla daleč najboljši rezultat med strankami.

“Ljudje so spoznali, da je SDS stranka, kjer ni razlik med besedami in dejanji,” so navedli in čestitali vsem izvoljenim županom ter se zahvalili volivcem. (sta)

Št. komentarjev: 7
 1. jožek pravi

  Se pravi, da rumeni dr- ek preplavlja Slovenijo?

 2. Renato pravi

  Bravo SDS! Na naslednjih DZ volitvah pa spet nova zmaga in sestava pomladne koalicije!

 3. bruh pravi

  čestitke , ampak rdeča mafija je v kućanistanu ne le legalizirana ampakl čisto vsak naš smrdeči levičarski nestrpni, enoumni, čredniški,rdeči mafijski pra sec ali svi nja je totalitarno zvesti volivec…..ajd…..tako, da streotip o slovenceljnu kot najbolj odurnem in sovražnem komunajzerju v EUropi najbrž celo drži…..ajd…
  kajti drugje se mafije borijo proti državi, v kučanistanu je težko ločiti mafijo od države…..ajd…..da o sodstvu in medijih sploh ne govorimo….ajd..

 4. raft pravi

  Jožek pravi Pred 22 ur
  Se pravi, da rumeni dr- ek preplavlja Slovenijo?
  ———————–
  Če imaš ti rdečega, priporočam pregled.

 5. erika pravi

  SDS je edina kredibilna, strokovna in resna stranka. Vse drugo je variacija na temo prebarvanih komunistov. Zato pa smo tam, kjer smo – globoko v r*ti!

 6. pubec pravi

  Po nepristranskih podatkih ima SDS 17 županov!

 7. bruh pravi

  tvoj vodilni smrdeči udbomafijski rdeči smrdeči kućanov pra sec št. 118 od 577 pa niti enega…..ajd..đe najveć jih ima sls…pa sd…..ajd…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen