Nemški kanal Viva po 25 letih končal z oddajanjem; zadnja skladba je bila “Zu geil für diese Welt”

0

Glasbeni televizijski kanal Viva, nemški odgovor na MTV, je danes predvajal še zadnji glasbeni video. Po četrt stoletja se je Viva namreč dokončno poslovila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Glasba je na kanalu, ki je bil še posebej priljubljen v 90. letih preteklega stoletja, prenehala igrati ob 14. uri po lokalnem času.

Zadnja skladba je bila “Zu geil für diese Welt” nemške skupine Die Fantastischen Vier. Pesem, katere naslov bi lahko prevedli kot “predober za ta svet”, je bil tudi prva, ki jo je Viva leta 1993 zavrtela.

Predzadnja pesem v zgodovini kanala je bila “Viva Forever” britanskih Spice Girls. Zatem so se s kratkimi izjavami Vivi za četrt stoletja zahvalile številne znane osebnosti iz sveta glasbe, kot so DJ Bobo, Alex Christensen, Udo Lindenberg ter Loona.

Po zaključnih videih se je na ekranu pojavil napis “Viva, počivaj v miru, 1993-2018” na črnem ozadju. Enaka podoba “krasi” Vivine kanale na družbenih omrežjih.

Lastnik kanala Viacom je pokop programa napovedal poleti. Viva je sicer pred tem že kar nekaj časa programski čas delila s kanalom Comedy Central. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen