Na Kitajskem z avtobusom zapeljal v množico, več mrtvih

0

Moški je danes v mestu Longyan na vzhodu Kitajske ugrabil avtobus in z njim zapeljal v množico ljudi. Pri tem je življenje izgubilo najmanj pet oseb, 21 jih je poškodovanih, poročanje lokalnih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so sporočili s policije, so aretirali moškega, ki je imel pri sebi nož, in preiskujejo primer. Več podrobnosti o osumljencu sicer niso želeli razkriti.

Med petimi potrjenimi smrtnimi žrtvami je tudi policist. Kot poročajo lokalni mediji, je osumljenec pred ugrabitvijo vozila napadel tudi žensko potnico. Ni sicer znano, ali so med mrtvimi pešci ali potniki avtobusa.

Kitajski mediji so predvajali videoposnetek, na katerem poškodovani ležijo na tleh v bližini avtobusa, ki je obstal sredi ceste in ima močno poškodovan prednji del. Razvidno je tudi posredovanje policistov, ki so eno osebo zbili na tla.

Na Kitajskem je bilo letos že več podobnih incidentov. Nazadnje je novembra moški v provinci Liaoning na severovzhodu države avtomobil zapeljal v skupino otrok, ki so prečkali cesto pred osnovno šolo. Umrlo je pet ljudi, okoli 20 je bilo ranjenih. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen