Miro se podaja na pot po španskih veleposlaništvih

0

Španska skupina Abertis, špansko ministrstvo za zunanje zadeve in Fundacija Joan Miro so podpisali sporazum o sodelovanju z namenom predstavljanja španske kulture in umetnosti v svetu. Pripravljajo razstavo del katalonskega umetnika Joana Miroja, ki bo naslednje leto potovala po španskih veleposlaništvih.

Razstava Mirojev svet bo med 15. marcem 2019 in 15. januarjem 2020 na ogled na veleposlaništvih Španije v Rimu, Berlinu, Dublinu, Bruslju in Parizu. A kot so na spletni strani zapisali pri španskem upravljavcu avtocest Abertis, si želijo, da bi razstava pripotovala tudi na druga španska veleposlaništva, v tiste države, kjer je skupina prisotna.

Razstava zaobjema tri slike – Personnage, Oiseau I, Personnage, Oiseau II in Personnage, Oiseau III, dve skulpturi – Femme, Oiseau in Femme in fotografijo Joaquima Gomisa, fotografa in prijatelja nadrealističnega umetnika Miroja (1893-1983). Sporazum obsega tudi z razstavo povezane izobraževalne dejavnosti na lokalnih šolah.

Promocija kulture je del strateškega načrta skupine Abertis, so zapisali v sporočilu za javnost. Podpirajo tudi Mirojevo veliko retrospektivo, ki je v pariškem muzeju Grand Palais na ogled še do 4. februarja. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen