Magnifico na božični dan ponovno vabi na zabavo v Stožice

0

Magnifico, glasbenik in komponist, balkanski šarlatan in mojster za balkan-disko šlager, se po lanskem razprodanem koncertu na današnji božični dan vrača v Stožice. Po napovedih organizatorjev nocojšnji koncert z začetkom ob 20. uri obeta razširjeno glasbeno zasedbo, novo glasbo ter osveženo vizualno preobleko. Nekaj vstopnic je še na voljo.

Robert Pešut – Magnifico je v skoraj treh desetletjih močno zaznamoval slovensko glasbeno-kulturno sceno. Glasbenik je znan po tem, da s svojo prezenco ter balkan-disko glasbo, obarvano z latino in reggae ritmi, ki navdih jemlje iz jugoslovanske šlager scene, vedno poskrbi za dobro zabavo.

Nase je opozoril že po prvih treh albumih Od srca do srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999). Do danes je izdal skupno osem avtorskih plošč in tri filmske albume ter naštel prek 1000 koncertov doma in po svetu.

Opaznejši preboj v tujino je Magnificu uspel leta 2004 s singlom Hir Aj Kam, Hir Aj Go, ki so ga vrteli po številnih radijskih postajah. Med njegovimi uspešnicami so tudi skladbe 24.000 poljubov, Revolution Is My Solution, Kdo je čefur, Halo Gospodična in Silvija.

Konec lanskega leta je Magnifico izdal album Komplet II, za katerega je po albumu Komplet iz leta 2001 zbral 24 uspešnic iz svoje kariere.

Ni pa miroval niti v letošnjem letu. Ob nenehni koncertni aktivnosti je z bratom Aleksandrom Pešutom – Schatzijem poskrbel za naslovno melodijo serije Sence nad Balkanom in s skladbo Divna poskrbel za balkansko evforijo. Njegova uspešnica Pukni zoro iz albuma Charlatan de Balkan pa je na svetovnem prvenstvu spremljala nogometno reprezentanco Srbije, so spomnili organizatorji nocojšnjega koncerta.

Za nocojšnji koncert je po besedah organizatorjev na voljo še nekaj vstopnic v ložah in rdečem ringu, medtem ko sta parter in zeleni ring razprodana. Blagajna Stožic bo danes odprta od 18. do 22. ure, okoli dvorane pa bo zaradi koncerta veljal poseben prometni režim. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen