Kukoč že šestič nominiran za Hram slavnih

0

Hrvaški košarkar Toni Kukoč je znova nominiran za mesto v košarkarskem Hramu slavnih. To je že šesta nominacija za nekdanjega člana moštva Chicago Bulls, ki je osvojil tri naslove v ligi NBA.

Poleg dobitnika nagrade za najboljšega šestega igralca v sezoni 1996 je za mesto v Hramu slavnih v Springfieldu v ameriški zvezni državi Massachusetts nominiran še hrvaški košarkar z albanskimi koreninami Pino Gjerga.

Petdesetletni Kukoč, ki je naslove prvaka osvojil med letoma 1996 in 1999 v ekipi skupaj z Michaelom Jordanom in Scottiejem Pippnom, je trenutno še vedno aktiven v NBA, saj je posebni svetovalec lastnika Chicago Bulls Jerryja Reinsdorfa.

Že lani je v Splitu rojeni košarkar bil sprejet v Fibin Hram slavnih, o novi nominaciji za članstvo v najbolj sveti košarkarski ustanovi, posvečeni kanadsko-ameriškemu izumitelju košarke Jamesu Naismithu, se bo odločalo konec marca.

Če bo Kukoču tokrat uspelo, se bo v Hramu slavnih pridružil rojakom Dinu Rađi, ki je bil sprejet letos, Draženu Petroviću (2002), Mirku Novoselu (2002) in Krešimirju Ćosiću (1996). (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen