Krščanski forum SDS: Smo proti zlorabi sintagme »sovražni govor«, poslanci pa naj ne podprejo širjenja definicije sovražnega govora!

16

Širjenje definicije sovražnega govora bi pomenilo teptanje Ustave RS oziroma izničenje svobode izražanja kot splošne ustavne norme.

V zadnjem času znova poteka intenzivna diskusija o sovražnem govoru ter o možni spremembi zakonodaje ter sodne prakse pri pregonu le-tega. Na žalost lahko ugotovimo, da se večji del vladajoče politične opcije prizadeva predvsem za razširitev definicije sovražnega govora z namenom, da bi bila odslej lahko predmet kazenskega pregona vsaka javno izražena stališča, ki niso v skladu z zapovedano politično korektnostjo.

Glede na dejstvo, da je Evropsko sodišče za človekove pravice jasno opredelilo sovražni govor kot zanikanje genocida in hudodelstev zoper človečnost ter pozivanje, spodbujanje in razpihovanje sovraštva, nasilja in diskriminacije, je jasno, da »vsako ostro izražanje zato še ne izpolnjuje znakov prepovedi sovražnega govora«, kot je nedavno v prilogi Družine »Slovenski čas« zapisal pravni strokovnjak dr. Jernej Letnar Černič.

Pri Krščanskem forumu SDS pa so na to temo zapisali: “V Krščanskem forumu SDS smo doslej že večkrat opozorili na pojave sovražnega govora proti kristjanom ter na problematiko poveličevanja komunističnih pobojev leta 1945. V tem primeru gre za pravi sovražni govor, ki pa doslej še ni bil sankcioniran, prav tako se nihče od posameznikov ali organizacij, ki se sicer javno borijo proti sovražnemu govoru, ni zavzel za žrtve tovrstnega sovražnega govora.

Zato pozivamo poslance Državnega zbora RS, naj ne podprejo širjenja definicije sovražnega govora, saj gre v tem primeru za teptanje Ustave RS oziroma za izničenje svobode izražanja kot splošne ustavne norme.”

Št. komentarjev: 16
 1. mirror pravi

  Sovražni govor je izrečena ali napisana beseda, proti kateri levičar nima argumenta.

  1. jožek pravi

   Pa čeprav mnogokrat debela laž?

 2. raft pravi

  Širjenje neresnice je enako ali pa še bolj nevarno kot sovražni govor.

  1. Narim pravi

   Nisem vedel da je ta forum tako nevaren.

 3. bruh pravi

  vse kar ne ustreza dedičem komunistićnega zlčočinskega režima in torej vse kar kri tizira naše levičarske smrdeče sistemsko MAFIJSKE in NESTRPNE rdeče pra sce in svi nje , ki so edinstveno v EUropi nemoteno na oblasti je seveda že sovražni govor…ajd….saj so tako predvidljivi naši levičarski nestrpni režimski smrdeči pra sci in svi nje, pa naj bodo kao samooklicani pseudointelektualci ali sporno nameščene univerzitetetne docentke, da o …..ajd….saj nima smisla……vzgojeni v enoumju in prepičnani v enoumje…nič novega….ajd slovenceljni pač

 4. bruh pravi

  pa še to, za našega (post-komunistićnega) levičarja SVOBODA GOVORA ni nikoli bila in NIKOLI ne bo ena pomembna VREDNOTA..

 5. tine pravi

  Levaki bodo v tem vladnem mandatu želeli povsem zatreti svobodo javne besede v družbi (Kučan je že dal komando), a če jim to ni uspelo v svinčenih 70. letih, jim to ne bo uspelo niti sedaj!

 6. Dado pravi

  Veliki brat po slovensko. Makarovičeva lahko svojo sovražnost širi povsem neovirano, vsi drugi morajo paziti že na bolj slikovito izražanje. Verbalni delikt je spet na svojem velikem pohodu, a samo za ne-naše…

 7. raft pravi

  Rdeča in protislovenska golazen se zaveda, da se jim bliža konec, ko jih ne bo ščitilo slovensko ( Bavconovo ) sodstvo, ker bo z njimi opravila ulica.

 8. Narim pravi

  Raft spet seje grožnje.
  Se počutim kar ogrožen.
  Prej ko bom kšnemu jurišniku Raftove sorte kej dopvedal, bom že abjajcn..
  Grozhn.

 9. raft pravi

  Narim pravi Pred 5 ur
  Raft spet seje grožnje.
  Se počutim kar ogrožen.
  Prej ko bom kšnemu jurišniku Raftove sorte kej dopvedal, bom že abjajcn..
  Grozhn.
  ———————–
  Po moje tudi.

 10. bruh pravi

  le to, jutri bo na čelu Eu PRVIČ sistemsko MAFIJSKi, izredno nestrpni, post-komunistični romunski levičar….ki bo skrbel le za svojo južnobalkansko post-komunistično kradljivo in zločinsko smrdečo čredo…ta smrdeeči nestrpni gn oj EU dojame le kot PLEN:….. bomo videli kam to privede…ajd…upam, da bodo drugače misleči poslanci v Eu parlamentu zelo, zelo, zelo pazljivi in ne naivni…..kajti on ne razemu demokracije, ne EUrope, ne pravne države ne spoštovanja toliko manj strpnosti…..čeprav ga bodo polna usta teh beseh……ajd..on je tak ko so naši mafijski jugićevi smrdeći kućanovi pra sci in svi nje…ima svoje sodnike , tožilce in ..in ..državo

  1. re gornjemu pravi

   No pa nas je “glavni komentator politega kisa” poučil kako in kaj. On, ki ” razemu demokracijo” že ve!

 11. bruh pravi

  ajd…prepoznal se je v opisu tipićnega post-komunistićnega smrdečega legalno mafijskega nestrpnega nevarnega južnobalkanskega urbanega levićarja……ki je zlezel v Europo le zaradi legalne KRAJE denarja in s težavo sprejema najbolj osnovne demokratićne, pravne in pluralne vrednote…..ampak taki so..v bukarešti kot v murglah….ajd…

  1. re gornjemu pravi

   Očitno si se tudi ti prepoznal. Za tvojo “legalno krajo” pa lahko pričakuješ, da boš dobil po ……..!

 12. raft pravi

  Narim pravi Pred 5 ur
  Raft spet seje grožnje.
  Se počutim kar ogrožen.
  Prej ko bom kšnemu jurišniku Raftove sorte kej dopvedal, bom že abjajcn..
  Grozhn.
  —————————
  Kaj pa bi ti komu rad kaj dopovedal, ali ti je zmanjkalo časa?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen