Janiju Möderndorferju bodo za mešanje megle povišali plačo

2

Piše: dr. Vinko Gorenak

Danes smo bili deležni “blagoslovljenega” sporočila Šarčeve koalicije, da bodo zahtevali ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije, ki naj bi se ukvarjala s financiranjem političnih strank v Sloveniji iz tujine. To so pri Šarčevih napovedali že v času pred volitvami. Kako puhlo, zlonamerno, nepotrebno in nekorektno početje Šarčeve koalicije z njihovim nadšefom Mescem. Kaj takega je seveda mogoče le v Sloveniji, ki jo vodi menda manjšinska Šarčeva vlada z nadšefom Mescem. No,  preiskovalno komisijo naj bi vodil ne boste verjeli kdo – politični nomad Jani Möderndorfer. Toda naj svojo trditev utemeljim.

Laični javnosti sta v zadnjem času znana dva primera domnevnega financiranja političnih strank iz tujine. Prvi naj bi bil kredit SDS, ki naj bi »prišel iz tujine«, točneje iz Bosne in Hercegovine. Ti stranka SMC Mira Cerarja naj bil dobila neke dotacije iz Hrvaške. Sploh pa naj bi preiskovali »umazan« Madžarski kapital v medijih v lasti SDS. Če skrajšam, Cerarjevo domnevno financiranje iz Hrvaške Janija Mödernderferja seveda sploh ne bo zanimalo, saj gre za domnevno financiranje njegove zadnje od številnih političnih strank, kjer je že bil.

Torej ima Jani Möderndorfer eno sam nalogo, ki se ji reče mešanje politične megle za diskreditacijo SDS. Zakaj to trdim?

Zakon res prepoveduje financiranje političnih strank iz tujine, toda kredit SDS ni bil najet iz tujine, ampak je bi najet pri banki, ki posluje v Sloveniji, torej ne iz tujine, lastništvo seveda ni pomembno. Kredit so evidentirale ustrezne institucije Slovenije, zlasti AJPES. Razlog za preiskovanje torej odpade že na prvi stopnici preiskovanja. Sploh pa ker je bil takoj po najetju z obrestmi vrnjen.

Še slabše pa kaže preiskovanju »umazanega« Madžarskega kapitala v medijih v lasti SDS. SDS namreč v svoji večinski lasti nima nobenega medija, niti Nove24TV niti Demokracije. Povsem nasprotno, SDS je deleže v omenjenih firmah prodala ali pa jih delno, kot manjšinska lastnica še bo. Tudi drugi razlog za ustanavljanje preiskovalne komisije DZ, že takoj pade.

Zakaj torej preiskovalna komisija DZ? Ja seveda, za mešanje megle, za diskreditacijo SDS in za večjo plačo Janija Möderndorferja. Uživajte v mešanju megle, ki jo bo spuščal Jani Möderndorfer, ki bo v žep zato pospravil kakšnih 300 evrov neto povečane plače na mesec, ki jih boste v obliki davkov plačali seveda vi.

Št. komentarjev: 2
  1. Pubec pravi

    Mogoče pa bo zmešal meglo tako,da se bo komu zmeglilo pred očmi?

  2. jankec pravi

    G.Gorenak!V bivši državi ste bili del represivnega aparata in dobro veste kaj je bila glavna naloga le tega.Bilo je tako kot je rekla “Partija”.In danes ni nič drugače.Saj je “murgelčan”, 25.6.1991,lepo dejal “danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan” ali z drugimi besedami povedano “ko se boste streznili bo naslednji dan vse po starem”.Partijci so samo plašč narobe obrnili,vsebina pa je ostala nespremenjena.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen