Dosje LOLBERT

0

Lolberti so naziv za samozvane, za kulturo in neformalne družbene hierarhične strukture, tj RED nezainteresirane – libertarce. Ker so za red bodisi nezainteresirani bodisi ga ne marajo (ker so npr. odraščali s kajenjem trave in njegovo družbeno stigmo in kriminalizacijo, ker so odraščali na vaseh, kjer so versko vzgojo doživljali kot represivno, ko so prišli v mesto v šole, pa so pričeli brati “razsvetljensko literaturo” in podlegati holivudski “east coast liberals agenda” propagandi, ker so homoseksualci, ker so ponotranjili, da se da haklati ženske s prijaznostjo do marginalnih skupin ali kaj podobnega – nepomembno), tiste, ki si drznejo o pomenu reda razpravljati, ga častiti ali celo samo ne črtiti, ožigosajo za “neprave”.
Tak lolbert bo npr. Brščiču očital, da ni pravi, ker o priseljenski politiki razmišlja v terminih diskriminacije skupin na podlagi socioloških, antropoloških, bioloških, psiholoških dejstev, ker ne predpostavlja nekritičnega egalitarizma “nepopisanega lista” – tak lolbert, ki bo Brščiču tudi očital, da ni dosleden če toži Mesca, čeprav je Brščič povsem jasno artikuliral, zakaj to počne in je njegova artikulacija povsem skladna z libertarstvom, bo za Brščiča brez težav uporabil pojem, ki ga levica uporablja, da bi razprave končevala brez da bi se jih morala udeleževati – fašist.
Lolbert je ime za tistega, ki bo pod krinko kritike in informiranja javnosti hiperkritičen do desnice in desničarjev, potem se bo pa čudil, kako da je spet na vladi levica, brez kančka samokritike in svoje udeležbe na krivdi za to.
Lolbert bo pod krinko ekonomskega diskurza kritičen do Trumpa in njegovih carinskih vojn, češ, da gre tukaj za protekcionizem in protekcionizem je protiprostotržni agens, čeprav je Trump jasno artikuliral, da njegov cilj ni protekcionizem ali protekcionizem per se, ampak s protiprotekcionizmom izsiliti več svobode.
Druga imena za lolberte so “žlahtna desnica” ali “vazelinska desnica”. Morda najboljše: “zmerna” desnica. Ker zmerna je evfemizem za naklon v levo. (Aleš Ernecl)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen