Dedek Mraz bo s spremstvom pozdravil otroke na ljubljanskih ulicah

0

Dedek Mraz bo že tradicionalno v svoji kočiji z vpreženimi lipicanci pozdravil otroke v starem mestnem jedru Ljubljane. Njegovi sprevodi v spremstvu snežakov, medvedov, zajcev in drugih bitij iz ljudskih pripovedk in pravljic bodo potekali od Križevniške ulice do Kongresnega trga vse do nedelje, piše na spletni strani Turizma Ljubljana.

Sprevod dedka Mraza in njegovih spremljevalcev se bo vsak dan ob 17. uri začel na Križevniški ulici, od koder bodo krenili do Brega, Čevljarskega mostu, Mestnega trga, Stritarjeve ulice ter Prešernovega trga. Sprevod bodo zaključili na Kongresnem trgu, vmesni postanki pa bodo pred Mestno hišo in na Prešernovem trgu.

V pričakovanju dobrega moža se bo na Kongresnem trgu odvijal tudi program za otroke, še piše na spletni strani zavoda Turizem Ljubljana.

Sprevod dedka Mraza je eden izmed dogodkov festivala December 2018 v Ljubljani, ki potekajo s prižigom prazničnih luči od konca novembra pa do novoletnega ognjemet, v organizaciji Turizma Ljubljana.

Sicer pa potekajo sprevodi in obiski dobrih mož v teh dneh tudi v drugih občinah, med drugim v Mariboru, Kranju, Celju, Kopru, Novi Gorici, Kamniku in Krškem. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen