Canelo Alvarez že v 3. rundi nokavtiral Rockyja Fieldinga in postal svetovni prvak še v tretji težnostni kategoriji!

0

Mehiški boksarski superzvezdnik, 28-letni Canelo Alvarez, ki je pred tremi meseci premagal do sedaj nepremagljivega Gennadyja Golovkina, je v soboto v newyorškem Madison Square Gardnu povsem deklasiral 31-letnega Rockyja Fieldinga, ki je titulo svetovnega prvaka v super-srednji kategoriji po verziji WBA  osvojil letos julija.

Fielding se je znašel na tleh že malo po prvi minuti, ko ga je v telo “stresel” močan levi kroše. Tudi v drugi rundi je Canelo demonstriral svoje močne udarce v nasprotnikovo telo in 20 sekund pred koncem runde, je Fielding spet moral poklekniti. V drugi rundi je Canelo prav tako zadel nekaj odličnih aperkatov in vse to je močno načelo samozavest Fieldinga, ki se je sicer z nekaterimi kombinacijami želel upirati Canelu, a se je ta čez njegove udarce dobesedno sprehodil.

Nič kaj drugače ni bilo v tretji rundi, kjer se je Fielding znašel kar dvakrat na tleh in sodnik je moral dvoboj prekiniti. V tej rundi je sodnik Fieldingu najprej štel, ko ga je na tla položil močan desni kroše, nato pa še nekaj sekund kasneje, ko ga je dokončno uničil strahovit udarec v telo.

Canelo je dejansko odlično izkoristil svoj manko v centimetrih (Fielding je pri svojih 185 cm bil kar 10 cm višji od Canela) in nemočnega angleškega boksarja spremenil v boksarsko vrečo.

Canelo je tako postal svetovni boksarski prvak že v tretji težnosti kategoriji, tokrat v super-srednji kategoriji po verziji WBA. Prav tako je aktualni svetovni boksarski prvak v srednji kategoriji po verzijah WBA in WBC, še pred tem pa je bil svetovni prvak v lahki-srednji kategoriji po verzijah WBA, WBO in WBC.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen