Avstrijsko tožilstvo: Ruski biatlonci lahko zapustijo Avstrijo

0

Ruski biatlonci lahko zapustijo Avstrijo, čeprav naj bi jih tamkajšnje oblasti sumile zlorabe dopinga na biatlonskem svetovnem prvenstvu, ki je bilo lani v Hochfilznu, te dni pa tam potekajo tekme svetovnega pokala. Proti Rusom ne tečejo nobeni postopki, je sporočilo tožilstvo po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Kot je povedala tiskovna predstavnica tožilstva na Dunaju, proti ruskim biatloncem ne teče noben postopek, zaslišanja so končana, vsak od športnikov pa se lahko kadarkoli javi in spregovori o obtožbah.

Avstrijska policija sumi, da so člani zlate ruske moške štafete Aleksej Volkov, Maksim Cvetkov, Anton Babikov in Anton Šipulin ter bronaste mešane štafete v postavi Alexander Loginov, Anton Šipulin, Olga Podčufarova in Tatjana Akimova na lanskem svetovnem prvenstvu v Hochfilznu do vrhunskih dosežkov prišli z uporabo nedovoljenih sredstev.

Kot še poroča dpa, je ruska reprezentanca dobila obisk policije v torek, dan pred začetkom tekmovanj v Hochfilznu, v hotelu pa ni opravila nobenih preiskav in zaslišanj. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen