27-letni mariborski smukač Klemen Kosi na smuku v Bormiu hudo padel in za nekaj trenutkov izgubil zavest

0

Iz Bormia prihajajo slabe novice za slovenski smukaški tabor. Klemen Kosi je grdo padel na smuku za svetovni pokal alpskih smučarjev na progi Stelvio. Mariborčan je na enem od zavojev pri veliki hitrosti nagnilo na desno stran, izgubil je ravnotežje ter ga je s hrbtom vrglo v zaščitne mreže. Te je prebil in je nepremično obležal na trebuhu. Padec je bil tako hud, da je za nekaj trenutkov izgubil zavest.

Sedemindvajsetletni član smučarskega kluba ASK Branik Maribor je po prvih podatkih pri zavesti. Tekma je bila prekinjena, tekmovalca so po padcu zelo hitro odpeljali v bolnišnico s helikopterjem.

Njegovo trenutno stanje je vzpodbudno, je pri zavesti in normalno odgovarja na vprašanja, premika roke in noge, ima pa bolečine v vratu in odrgnine na obrazu, je sporočila Špela Pretnar, zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri slovenski krovni smučarski organizaciji.

Smučarska zveza bo informacije o stanju smučarja posredovala, ko bodo opravljeni vsi pregledi in slikanja.

Kosi je na startu nosil številko 35. Pred njim je s številko 28 nastopil Martin Čater, ki tudi ni prišel v cilj, zašel je iz idealne smeri, zgrešil vratca in odstopil.

Na startu smuka sta še dva Slovenca Miha Hrobat in Boštjan Kline. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen