V SDS kmalu odločitev glede vložitve ustavne obtožbe zoper premiera Šarca. Krivec: Gre za resno kršitev ustave ter nedopusten pritisk na gospodarske subjekte!

10

V SDS o tem, da bi zoper premierja Marjana Šarca vložili ustavno obtožbo zaradi njegovega odziva na oglaševanje državnih podjetij v medijih, ki širijo sovražni govor, še premišljujejo. “Odločitev o tem bomo sprejeli v kratkem,” je danes povedal vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec.

“O tem smo danes razpravljali v poslanski skupini, a dokončne odločitve še nismo sprejeli. Gre za resno kršitev ustave ter nedopusten pritisk na gospodarske subjekte in vpletanje v neko zakonodajo, ki ureja delovanje gospodarskih družb. Predsednik vlade bi moral biti nevtralen, njegova izjava je neprimerna in neustavna,” je po pogovorih s predsednikom države Borutom Pahorjem glede izbire guvernerja Banke Slovenije povedal Krivec.

Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović je po pogovorih s Pahorjem o guvernerju glede te tematike povedal, da je “to legitimna pravica SDS”. “Če bo uspela, se po svoje veselim, da bomo v DZ spregovorili o neprimernih, nestrpnih in sovražnih vsebinah,” je dejal in dodal, da bi morda tudi s to razpravo lahko preprečili, da “bi besede meso postale”.

Tudi vodji poslanskih skupin SMC in SD, Igor Zorčič in Matjaž Han, Šarčeve izjave nista problematizirala. “Tudi mi opozarjamo na problematiko sovražnega govora in se nam v tej luči ne zdi izjava premiera v ničemer sporna,” je povedal Zorčič. “Šarec je povedal svoje stališče in v tem ga podpiram. Podal je osebno mnenje, ni dal nobene direktive,” pa je dodal Han. (sta)

Št. komentarjev: 10
 1. jožek pravi

  Opozicija pričela z metanjem polen pod noge. Pričakovano!

  1. Roman N pravi

   Kaka polena,a je po tvojem že kaj naredil zate?

   1. Jožek pravi

    Kaj je pa zate naredil tvoj plešasti mesija?

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Kakšna polena? Če škorec krši Ustavo ga je treba v kali zatreti. Vsakega, ki to počne.
  Pa ni Slovenija kot EU. Kjer Ustavo, ker globali nekaj ne paše potem spremenijo v Lizbonski sporazum.
  varanjeslovenskihdržavljanovpres
  boditevcvetju

 3. Samo pravi

  Pravilno. Kamnški klovn naj se zave, da njegova funkcija spada med resne državne zadeve, na pa da to jemlje kot kmečko veselico!

 4. Joško pravi

  Kaj se razburjate
  a ste eden od tistih kjer državne firme ne oglašujejo.
  saj je prav
  Kako bi reagirali da vas pes ki ga futrate napade,nikoli več ga ne bote futrali
  lp
  Joško

 5. bruh pravi

  joj joj joj..opozicija ….kako si upate kri tizirati kućanovega smrdečega nestrnega nesposobnega levićarja serpentinška?…a vi veste, da je to v slovenistanu ne samo nezaželeno ampak skoraj prepovedano že……ajd. čisto vsak naš smrdeči levičarski opranoglavi rdeči pra sec ali svi nja bo tako dejanje motećih drugače mislečih grozno obsodil in popljuval….kajti rdeči mafijski pra sec in svi nj se ne obsoja le oblizuje….ajd…spomnite se, da sta enoumje in čredništvo pri naših levićarjih izredno pomembni vrednoti….

 6. Narim pravi

  Jst mislm, dab SDS morala fse narest, dab se smešla še naprej.
  Življeje je prekratko dab ga resno jemali.

 7. bruh pravi

  narimić , nismo mi krivi, če so te zvallili in vzgojili v enoumnega rdečuha….ajd…

 8. re gornjemu pravi

  Pokoz- lani, mi tudi nismo krivi, če si POSTAL opranoglava ovca, ki plju- va in zmer-ja vse in vsakogar, ki misli s svojo glavo in se njegovo mišljenje razlikuje od mišljenja vašega vožda. Ti svojega mišljenja tako nimaš!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen