Županov boj – Franc Kangler (2): Kaj in kako so delali kriminalisti – primer Aleksander Geršovnik – podla grožnja z “otrokom brez očeta”!?

5

Na Politikis.si objavljamo naslednji izsek iz zelo odmevne knjige avtorja Zorana Šariča ŽUPANOV BOJ, Franc Kangler – Zakulisje osebne in politične apokalipse. Šarič je v svoji knjigi zbral tudi 23. kršitev človekovih pravic in temeljnih svoboščin Franca Kanglerja, ki jih je zaznal Odbor 2015. Začeli smo tam, kjer se v (pred)kazenskih postopkih ponavadi vse začne – pri organih odkrivanja kaznivih dejanj – torej pri kriminalistih. Pa ti vedno delajo v skladu z zakonom? Odbor 2015, ki ga vodi Željko Vogrin, pravi da ne!

Še več: nekateri med njimi so celo v predkazenskih postopkih zasliševancem grozili, da ne bodo več videli svojih otrok, ker bodo končali v zaporu!? Šlo naj bi za kriminalista Aleksandra Geršovnika, ki mu je Odbor 2015 sicer naštel kar štiri kršitve človekovih pravic in temeljnih svoboščin.

PREBERITE ŠE TOLEŽupanov boj – Franc Kangler (1): Kaj in kako so delali kriminalisti – primer Aleksander Geršovnik

Šarič pa v svoji knjigi na strani 243 takole:

“V nadaljevanju Alešu K, vprašanja postavi tudi Franc Kangler. Ob številnih vprašanjih glede semaforsko radarskega sistema in pogodbe z Iskro, kjer AK v ničemer ne obremeni obdolženega Kanglerja, le tega zanima sledeče:

FK: Kakšen pa je bil razgovor s kriminalisti?

AK: Pač rutina kriminalistov, na začetku je bil pač pogovor o vsakodnevnem, o vremenu, o otrocih, o vsem mogočem, tudi, potem smo prišli na konkretno, nato, kako je sploh prišlo do tega projekta, povedal sem isto, kot danes, kar sem pač bil vprašan. V trenutku, ko sta mi pač na nek način zagrozila, da v kolikor ne bom govoril resnice, ker sta razpolagala z nekimi drugimi podatki, za katere sam nisem vedel, da sploh so, oziroma, da so resnični, da pač, če ne govorim resnice, da sem lahko zaradi tega ovaden in potem tudi lahko grem v zapor in da pač, spomnim se samo tega primera, da teh besed, da lahko moj, pač, da lahko vaš Jakob ostane eno leto brez očeta.”

Sedaj pa se vprašajmo: kdo državljanom s tako lahkoto podlo grozi, da ne bodo več videli svojih otrok? Samo osebki, ki so čisto izgubili svoj moralni kompas, kršijo vsa poklicno-etična načela, Odbor 2015 pa jih je označil kot kršilce človekovih pravic in temeljnih svoboščin. In kar je še huje: dotični kriminalist, ki naj bi podlo grozil, da bo otrok ostal brez očeta, je tudi sam starš…

Št. komentarjev: 5
 1. erika pravi

  Sem mislila, da se tega pokvarjeni policaji poslužujejo samo v južnoameriških državah tipa Kolumbija.

 2. Božo pravi

  Čista banana republika, potem pa se čudimo da ESČP Slovenijo na veliko kaznuje zaradi serijskega kršenja človekovih pravic!

 3. Žare pravi

  Povsem nedopustno početje teh ljudi, ki si rečejo kriminalisti. A se je kdo kaj vprašal, kakšne šole so opravljali ti ljudje in kje so se specializirali? Očitno je od kriminalista do kriminalca le en korak.

 4. bruh pravi

  kučanova mafijsko organizirana rdeča mafija, ne bo dala drugega urbanega centra……katerikoli jugobalkanski udbaški komunajzerski nesposobni a blazno disciplinirani in ideološko opranoglavi smrdeči rdečuh bo več kot dovolj….ajd….a res ne poznate še totalne opranoglavosti, nestrpnosti in nedemokratičnosti naših levičarjev?…ajd….

  tako, da….še je kučanovuh smrdečih mafijsko/ideološko/politično/volilno discipliniranih rdečih kadrov v sodstvu…..adj..

 5. Miro pravi

  Sramota za mariborsko policijo, da ima takega in njemu podobne v svojih vrstah!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen