Netflix v predelavo Roalda Dahla

0

Literarni junaki priljubljenega britanskega mladinskega pisatelja Roalda Dahla, kot so VDV, Matilda ter Čarli in slavni lastnik tovarne čokolade Willy Wonka, bodo v produkciji Netflixa zaživeli na malih ekranih. S produkcijo prve animirane serije bodo začeli leta 2019. Za adaptacijo je predvidenih 16 Dahlovih knjig.

Netflix pri projektu sodeluje z družinskim podjetjem, ki ima v lasti Dahlove avtorske pravice – The Roald Dahl Story Company. Vdova Roalda Dahla (1916-1990) Felicity je povedala, da je namen projekta čim več otrokom po vsem svetu ponuditi priložnost, da doživijo očarljivost in pozitivno sporočilo pisateljevih del.

Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP imajo pri Netflixu namen čimbolj verno slediti avtorjevemu duhu, s katerim je ustvarjal domišljijski svet pravljic.

Britanski pisatelj norveških korenin je bil znan po izmišljevanju novih besed. Založba Oxford je ob 100. obletnici njegovega rojstva izdala slovar Roalda Dahla z na tisoče izmišljenimi besedami.

Dahl se je po izidu prve knjige za otroke Jakec in breskev velikanka leta 1961 posvetil zgolj pisanju. Njegova dela so bila prevedena v 58 jezikov in prodana v več kot 250 milijonov izvodih.

Za svoje delo prejel več kot 25 nagrad. Po avtorju se je med drugim nekaj let imenovala nagrada Roald Dahl Funny Prize. Po njegovih delih je bilo posnetih več filmov in uprizorjenih več muzikalov. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen