Na zahtevo prve dame ZDA iz Bele hiše umaknili Miro Ricardel

0

Visoko predstavnico Bele hiše Miro Ricardel so na zahtevo prve dame ZDA Melanie Trump umaknili iz Bele hiše. Prva dama ZDA je v torek uradno zahtevala, da odslovijo namestnico svetovalca za nacionalno varnost Johna Boltona. Šlo je za zelo redko zahtevo predsednikove soproge.

Kot je utemeljila Melania Trump, si Ricardelova “več ne zasluži, da bi služila tej Beli hiši”. Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders je v sredo zvečer po lokalnem času po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnila, da je Ricardelova “zapustila Belo hišo in so ji dodelili novo vlogo znotraj administracije”.

Po poročanju ameriških medijih naj bi bili v ozadju zahteve prve dame ZDA spori s člani Trumpove družine in tudi obrambnim sekretarjem Jimom Mattisom. Prav tako naj bi prišlo do nesoglasij na turneji ameriške prve dame po Afriki prejšnji mesec.

58-letna Mira Ricardel je sicer hrvaškega porekla; rojena je bila kot Mira Radielović. Njen oče je bil Hrvat iz Bosne in Hercegovine, ki je potem, ko je preživel tragedijo v Pliberku po koncu druge svetovne vojne, emigriral v ZDA. Po več visokih položajih v obrambnem ministrstvu jo je John Bolton letos imenoval za svojo namestnico. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen