Minister Bandelli v pismu županskemu kandidatu v občini Komen opletal z retoriko, ki smrdi po zlorabi položaja!?

6

V javnosti je zakrožilo pismo, ki ga je kohezijski minister Marko Bandelli septembra posredoval županskemu kandidatu v občini Komen Eriku Modicu. V njem je bil Bandelli kritičen do Modičevih potez, pri čemer mu je navrgel, da že ve, kaj pomeni nepodpora dveh resorjev, ki ju vodi SAB. Za besede se je že opravičil, poroča Kanal A.

“Predragi Erik. Sporočili so mi, da boš kandidiral za župana. Ta tvoj dopis je dokaz moji hipotezi, da je tvoja kandidatura zgolj namenjena tvojim osebnim interesom in neprestani bitki, ki jo imate ti in Malgajevi. Če bo res tvoja kandidatura zgolj boj proti sosedom, vedi, da moje podpore ne bo. Pa sam veš pomen nepodpore dveh pomembnih resorjev kot kohezija, EU sredstva za regionalni razvoj in predvsem infrastrukture,” je med drugim zapisano v elektronskem dopisu, ki ga je Bandelli 24. septembra posredoval Modicu in več drugim prejemnikom kot odziv na enega od Modičevih zapisov.

Ministrstvo za infrastrukturo vodi Alenka Bratušek, predsednica stranke SAB, katere član je Bandelli.

Po poročanju Kanala A bi lahko Bandellijevo pismo razumeli kot vplivanje v postopke pridobivanja evropskih sredstev, kar bi lahko pomenilo tudi sum kaznivega dejanja zlorabe položaja. Minister je pred kamero grožnje kandidatu zanikal.

Nekdanji gospodarski minister Matej Lahovnik je na Twitterju tako komentiral Bandellijevo retoriko: “Noro, tole se pa bere kot, da minister Bandelli pogojuje pridobitev kohezijskih sredstev s svojo osebno podporo kandidatu in bi lahko šlo tudi za zlorabo uradnega položaja.”

Pozneje pa so v uredništvo prejeli pisno pojasnilo Bandellija, v katerem je napisal, da je naredil napako in se zanjo opravičuje. “Žal sem se v želji, da bi obsodil krivico /…/, v svoji ostrini spozabil, kar obžalujem,” je zapisal. Dodal je še: “Opravičilo sem dolžan tudi Alenki Bratušek, ki sem jo navajal popolnoma neopravičeno in brez njenega vedenja”.

To sicer ni bil prvi Bandellijev komunikacijski spodrsljaj, odkar je minister. Po poročanju nekaterih medijev pa naj bi ga obremenjevale tudi nekatere anonimke, ki opozarjajo na domnevno sporne posle ravno v občini Komen, ki jo je Bandelli vodil pred imenovanjem za poslanca in nazadnje ministra.

Modic je eden od štirih kandidatov za župana občine Komen. Za ta položaj kandidira s podporo skupine volivcev. Med njegovimi protikandidati je tudi Dean Zalesjak, ki ga predlaga stranka Alenke Bratušek. Modic je trenutno v komenski občinski upravi zadolžen za evropske projekte in večje naložbe, še poročajo mediji. (sta/ured)

Št. komentarjev: 6
 1. banda rdeča pravi

  Fuj ga bodi napihnjenega kretenčka, ki misli, da je boga prijel za j*jca, ker je usran minister neke usrane vlade…

 2. Lado pravi

  Klovn obični makaronarski!

 3. raft pravi

  Lado pravi Pred 1 dan
  Klovn obični makaronarski
  ————————
  Lado, vi pa ste sigurno eden od VSTALIH primorcev, ki se derejo samo še na ta rdečih prosla
  vah, ter hodijo v šiptarske lokale, ker svojih nimate več.

 4. haapy yack pravi

  hoj
  Šiptarjem je fajn. Koliko lokalov imajo romi?
  boditevcvetju

 5. raft pravi

  Jaka, za enega vem, da imate v Mariboru.

 6. Doris Wenzel pravi

  Bandelj je stara pijandura, ki si je svoje ime poitaljančila. Kot takozvani župan komna je vedno hvalil teran.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen