Mayweather na silvestrovo v ring z japonskim kickbokserjem

0

Ameriški boksarski superzvezdnik Floyd Mayweather je sporočil, da bo prekinil upokojitev in se boril proti japonskemu kickbokserju Tenshinu Nasukawi. Borba bo v Saitami na silvestrovo. Za obračun 41-letnega Američana proti 21 let mlajšemu Japoncu je malo znanih podrobnosti, formata in pravil japonski prireditelji še niso razkrili javnosti.

Enainštiridesetletni Američan v svoji karieri ni doživel poraza, velja pa za enega najboljših boksarjev v zgodovini. Zadnjič se je boril avgusta 2017 proti irskemu mojstru mešanih borilnih veščin Conorju McGregorju. Takrat je zabeležil 50. zmago.

Mayweather je na družbenem omrežju Instagram objavil fotografijo v rokavicah za kickboks. Kasneje pa se je pojavil na novinarski konferenci v Tokiu, kjer je povedal: “Ljudem želim dati, kar si želijo – kri, znoj in solze. Vedno sem si želel iti izven ZDA in pokazati svoj talent. Svet še ni videl Mayweatherja tekmovati v živo na Japonskem.

Nusakawa velja za enega najboljših borcev na Japonskem, kot profesionalec ima 27 zmag, poraza še ni okusil.

“Bil sem presenečen, toda ponudbo sem sprejel brez obotavljanja. Vseeno mi je za pravila, rad bi postal mož, ki bo spremenil zgodovino. To bom naredil s pestmi, z enim udarcem – samo glejte,” je samozavestno dejal japonski borec. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen