Marakeš v slovenski realnosti: v reki Reki se je utopil alžirski migrant!

0

Ilirskobistriški policisti so danes zjutraj pri Topolcu prijeli šest ilegalnih migrantov. Po prvih podatkih gre za Alžirce, ki so policistom povedali, da sta dva iz skupine prečkala reko Reko, a eden od njiju ni prišel na drug breg. Stekla je iskalna akcija, v kateri so potapljači v reki našli moško truplo, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Skupina migrantov naj bi videla, da je eden od migrantov ob prečkanju reke izginil pod površjem vode. Nemudoma je stekla reševalna akcija, v kateri se je 15 policistom priključilo še šest gasilcev iz Ilirske Bistrice ter pripadnika tamkajšnje civilne zaščite in rafting kluba Mrzla voda. Pregledovali so breg reke, zatem pa še reko s čolnom. Takoj so aktivirali tudi potapljače.

Ob 12.30 so potapljači v reki dejansko našli moško truplo. Zdravnica ni ugotovila znakov nasilja, razlog za smrt je bila utopitev.

Policisti bodo v nadaljevanju ugotavljali okoliščine, opravili razgovore in identificirali utopljenega. Na policiji so izrekli pohvalo tako policistom kot tudi prostovoljcem, ki so se trudili rešiti moškega. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen