Londonski Camden dobiva svojo različico hollywoodskega Pločnika slavnih

0

V severnem londonskem okrožju Camden, kjer je živela Amy Winehouse ter sta cvetela psihedelija in brit pop, bodo prihodnjo pomlad v slogu hollywoodskega Pločnika slavnih zasijala granitna obeležja v spomin največjih glasbenih imen, poroča britanski The Guardian.

Londonska različica slovitega Pločnika slavnih v Los Angelesu, ki ga letno obišče več kot deset milijonov turistov in velja za eno največjih znamenitosti mesta, se bo raztezala med predeloma Chalk Farm in Mornington Crescent. Granitna obeležja bodo v naslednjih 20 letih zasijala v spomin 400 umetnikom.

Da bo tudi Združeno kraljestvo po vzoru Hollywooda dobilo svoj pločnik slavnih, je zaslužen britanski glasbeni promotor Lee Bennett. Kot je prepričan, je Camden mesto z največ glasbene zgodovine. “Večina glasbenikov je tu nastopala na začetku svojih karier, od skupin Pink Floyd in Nirvana do Madonne, Prince je tu celo leta 1994 odprl trgovino,” je naštel.

Medtem ko morajo v Los Angelesu 40.000 dolarjev za postavitev zvezde zbrati glasbene založbe, filmski studii in oboževalci, je Bennett v camdenski pločnik, za zdaj, vložil le svoj denar. “To bo eno največjih glasbenih priznanj,” je dejal in napovedal, da bo o postavitvi obeležja odločala javnost in 40 glasbenih strokovnjakov. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen