Levica predstavlja program in kandidate v Pomurju

0

Levica danes predstavlja program in kandidate za lokalne volitve v Murski Soboti, Beltincih in Ljutomeru. Tudi na lokalni ravni stranka postavlja v ospredje ekološki socializem, participativni proračun in nezdružljivost funkcij občinskih svetnikov in direktorjev javnih podjetij.

Kot se predstavniki Levice povedali na predstavitvi v Murski Soboti, ekološki socializem zato, ker okolje postaja vse manj primerno za bivanje in ker medosebni odnosi drvijo v fevdalizem, saj imajo bogati vedno več, siromašni pa živijo vedno slabše.

Levica želi ljudem omogočiti, da sami povedo, kako se bo trošil občinski denar, zato zagovarjajo participativni proračun. V vseh treh pomurskih občinah, kjer kandidirajo, želijo doseči, da bo pet odstotkov projektov tistih, ki jih bodo izbrali občani.

“Nevzdržno je, da tisti, ki odločajo o proračunu podjetij, sedijo v občinskem svetu in so obenem na direktorskem položaju. Če je takih v občinskem svetu več, se celo medsebojno podpirajo in postane to nova klika, s tem pa ne dosežemo trošenja denarja na najbolj primeren način,” je povedal Romeo Varga.

Kar zadeva okolje, pa Levica med drugim opozarja na težave v Murski Soboti, ki je zelo obremenjena s trdimi delci PM10, kar je po njihovem mnenju treba preprečiti. Veliko težavo vidijo tudi v lendavskem kotu zaradi pridobivanja plina.

“Minister, ki je prevetril dokumente na to temo, je doživel neverjeten napad multinacionalk in v naši državi se ne najde nihče, ki bi ga branil, da bi izvrševal naloge, ki jih ima javna oblast v Sloveniji,” so opozorili predstavniki Levice.

Na predstavitvah sodeluje tudi poslanka Levice Violeta Tomić, ob 14. uri bo v Beltincih predstavitveni performans mladih kandidatov Levice za občinski svet, ob 17. uri pa bodo v Ljutomeru kandidatno listo za tamkajšnji občinski svet predstavili na okrogli mizi o participativnem proračunu. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen