Janković na predobravnavnem naroku ni priznal očitanih mu kaznivih dejanj prejemanja podkupnine v zadevi Gratel

7

Ljubljanski župan Zoran Janković na današnjem predobravnavnem naroku v zadevi Gratel na ljubljanskem okrožnem sodišču ni priznal krivde za očitana kazniva dejanja prejemanja podkupnine. “Mislim, da bi bil kriv, če ne bi storil tega, kar mi očitajo,” je ob začetku sojenja sodnici Vladislavi Lunder dejal Janković.

Janković je na predobravnavnem naroku še dejal, da mu sicer danes ne bi bilo treba biti na sodišču, ker je imel načrtovano službeno pot, vendar je prišel iz spoštovanja do sodišča.

V ospredju tožilskih očitkov se je znašlo pol milijona evrov, ki jih je ljubljanska občina dobila od gradbene družbe Gratel. Janković naj bi marca 2007 od Gratela zahteval 500.000 evrov, v zameno pa naj bi podjetju znova dovolil prekop javnih površin pri gradnji kabelskega omrežja, kar mu je z odpravo prej izdanega dovoljenja prepovedal kmalu po izvolitvi.

Gratel je nato ljubljanski občini v dveh obrokih nakazal 250.000 evrov kot donacijo za obnovo Ljubljanskega gradu in dela nadaljeval skladno z novoizdanim dovoljenjem.

Prihodnji teden Jankovića sicer po napovedih na okrožnem sodišču čaka še predobravnavni narok v zadevi Stožice.

Št. komentarjev: 7
 1. Minovak pravi

  Tudi železniške in avtobusne postaje nimamo, ker mu je Trigranit hotel izplačati “samo” 2%, kot donacijo mestu, mafijec pa jih je zahteval 10, pa ne kot donacijo mestu ampak… Od takrat se ga drži nadimek – mister 10%, kar ni daleč od resnice…po, od afere Patrie, veljavnih indicih.

 2. erika pravi

  Zokun je s strani paradržave zaščiten kot kočevski medved. Bavocono pravosodje ga bo oprostilo že na 1. stopnji. Gre zgolj za šov za publiko.

 3. haapy yack pravi

  hoj
  Koliko medvedov je predvidenih za odstrel?
  čevapapres

 4. bruh pravi

  nić ne bo….je kučanov mafijsko/ideološko/politično totalitarno zvesti smrdeči jugolevićarski kader. ..pa še divje sovraži drugače misleče……drugega ni treba dodati…….ćetudi bi sredi belega dne na glavnem trgu zaklal nebogljenega otroka ne bi imel težav z bauconovim smrdečim udbaškim sodstvom toliko manj z bando 571.—-ajd…
  vsi vemo, da je tako…tudi zgornji smrdeči komunajzerski nestrni smrdeči pra sci in svi nje….ajd..

 5. Rokovnjac pravi

  Prisel je na sodisce iz spostovanja do le tega.Njega bi morala straza privesti na sodisce zvezanega v lisicah in to,iz pripora.Butalci ste res sramota svetu!

 6. Milč pravi

  Bo tožilka malo zavlačevala, sodnica bo dala pa dokaze uničiti, ne prvič e zadnjič.

 7. linke pravi

  opankar ćifutski

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen