Franc Kangler in SDS v skupen boj za boljšo prihodnost štajerske metropole: Maribor mora postati prepoznano regijsko središče in ponovno uspešno črpati sredstva EU!

8

Kandidat za župana Mestne občine Maribor Franc Kangler in SDS, ki podpira njegovo kandidaturo, napovedujeta skupen boj za boljšo prihodnost tega mesta. Med drugim si bodo skupaj prizadevali, da Maribor postane prepoznano regijsko središče in ponovno uspešno črpa sredstva EU.

Na nocojšnji okrogli mizi z naslovom Skupaj z roko v roki za prihodnost Maribora so skupna prizadevanja predstavili Kangler, ki ga podpirajo še njegova Nova ljudska stranka (NLS), SLS in SNS, poslanec SDS Dejan Kaloh in predsednica Ženskega odbora SDS Maribor Lidija Kocuvan-Gašparič.

“Želimo si uspešno mesto sredi Evrope. Kangler je v času svojega županovanja dokazal, da lahko naredi kaj za to,” je dejala slednja kot gostiteljica srečanja.

Kaloh, ki se poteguje za položaj mestnega svetnika, je obljubil prizadevanja v dobro Maribora tako na nacionalni kot lokalni ravni. Kot podpredsednik Kluba 7, v katerem so zbrani štajerski poslanci DZ, je povedal, da so si za cilj zastavili zakon o mestnih občinah in zakon o Pohorju, s katerima bi lahko Maribor veliko pridobil.

Kanglerja med drugim podpira, ker je Maribor v času njegovega županovanja uspešno črpal sredstva EU. “To nam je uspelo, ker smo imeli dobro ekipo,” je povedal Kangler. Med svojimi uspešno izvedenimi projekti je navedel izgradnjo stadiona in lutkovnega gledališča, obnovo Hiše Stare trte in Vetrinjskega dvora ter postavitev medicinske fakultete v Mariboru.

“A bolj kot preteklost me zanima prihodnost Maribora,” je poudaril nekdanji mariborski župan, ki je bil po uličnih protestih konec leta 2012 prisiljen predčasno zaključiti svoj drugi županski mandat. Med drugim je napovedal izgradnjo mestne knjižnice na Rotovškem trgu, odpravo avtomobilov s Slomškovega trga in selitev spomenika s Trga svobode.

Kot je dejal, bo imel poleg nekdanjega direktorja Dravskih elektrarn Maribor (DEM) Viljema Pozeba še dva podžupana, in sicer iz koalicijskih strank. Poudaril je, da je vedno sodeloval z različnimi stranmi. “Ni pomembno, ali so levi ali desni. Pomembno je, da delamo skupaj dobro za Maribor,” je še dejal Kangler, ki ga je danes podprl tudi vodilni kandidat EPP za predsednika Evropske komisije Manfred Weber.

Za mesta v mariborskem mestnem svetu se sicer poteguje 26 list, za mariborskega župana pa je 18 kandidatov.

Kandidaturo s podpisi občanov sta poleg aktualnega župana Andreja Fištravca vložili še Lidija Divjak Mirnik in Melita Petelin. S podporo strank pa poleg Kanglerja kandidirajo še Saša Arsenovič (SMC), Alenka Iskra (SD), Zdravko Luketič (NSi), Uroš Prikl (DeSUS), Vlado Šega (Levica), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev), Aleksander Kamenik (Stranka Aleksandra Kamenika), Zdenko Vinkov (Stranka slovenskega naroda), Borut Ambrožič (Stranka medgeneracijske solidarnosti in razvoja), Igor Domanjko (Lista novinarja Bojana Požarja), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo), Igor Jurišič (Stranka mladih – Zeleni Evrope), Rok Zalar (Zeleni Slovenije) in priprti Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija). (sta/ured)

Št. komentarjev: 8
 1. raft pravi

  Mariborčani bodo volili Kanglerja, izvoljen pa bo srbin.

 2. Klemen pravi

  V drugem krogu bo dejansko težka za Kanglerja. Če ne bo spreten pri pridobivanju podpore, ne bo nič od njegovega novega županovanja!

 3. pubec pravi

  Blagor nam Franca bo “zrihto”.

 4. Narim pravi

  Fsi za Kanghlerja, Kanghler za fse.

 5. Tone pravi

  Arsenovič bo v drugem krogu gladko zmagal, saj so tudi Mariborčani “gladki” kot oni tam v Ljubljani, ko skozi vodijo srbijanskega lopova.

 6. Lado pravi

  SDS pa največja svetniška skupina v MS MOM! Samo gasa fantje in dekleta, Maribor vas rabi!

 7. bruh pravi

  rdečih partijsko uvoženih in urbaniziranih smrdećih pra scev in svi nj je več…….tako, da ….no way…..škoda,…….pa še veliko bolj mafijsko pokorni, in discipinirani so vsi tile rdeči pra sci in svi nje….ajd..

 8. jožek pravi

  Ja za Franceja so vsi “glihni iz leve ali desne Drave”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen