Županski kandidat Arsenovič opozarja na razliko med voljo in željo

0

Kandidat SMC za župana Saša Arsenovič je prepričan, da lahko naredi Maribor boljši. “V moji ekipi so ljudje z voljo, da se nekaj naredi, kar je bistvena razlika od tistih, ki si to samo želijo,” je poudaril v današnji predstavitvi osrednjih točk volilnega programa.

Kot je dejal, je odločitev, da se poda v boj za županski položaj, padla pred dvema tednoma na številna prigovarjanja, dodatno pa so ga o tem prepričali zbrani podpisi podpore. “To mi daje upanje, da bomo s skupnimi močmi lahko zgradili najboljši servis v najbolj prijaznem mestu z vizijo,” je dejal.

Verjame, da je s svojo dosedanjo dejavnostjo v mestu dokazal, da zna “graditi” nove zgodbe, in to brez zanemarjanja preteklih ali obstoječih. “Takšen pristop želimo sedaj izvesti na večjem tlorisu, na tlorisu celotnega mesta,” je povedal.

Na volitve gre z geslom Arsenovič za Maribor, med prvimi projekti, za katere si bo prizadeval, pa je naštel ureditev starega mestnega jedra, vzpostavitev notranjega prometnega obroča, izgradnjo garažne hiše pod Glavnim trgom, ločene prometne pasove za avtobuse, revitalizacijo industrijskih con Melje, Studenci in Tezno ter izgradnjo nove brvi čez Dravo in povezave z Mariborskim otokom.

“Najprej pa bomo mesto temeljito očistili in umaknili smetnjake pod zemljo,” je povedal arhitekt Gregor Reichenberg, eden od ožjih sodelavcev volilnega štaba in kandidat za mestnega svetnika.

Mestna občina mora po njihovem prepričanju postati odličen servis za meščane, njene vrednote pa kultura dialoga, pregledno in odgovorno delo, sprejemanje različnih mnenj in stališč v povezovanju za doseganje skupnih ciljev.

“Lotevamo se tega velikega projekta zavedajoč se, da se vsega potrebnega ne da narediti v štirih letih. A glede na to, kako velike priložnosti prinaša vzhodni kohezijski regiji nova finančna perspektiva EU, vemo, da moramo misliti, načrtovati, graditi in tudi sanjati na veliko. Če naj Maribor nadoknadi, ujame in celo preskoči razvojni zaostanek, mora hoditi naprej z veliki koraki,” so zapisali v program.

V tekmi za župana Maribora je skupno 18 kandidatov. Ob sedanjem županu Andreju Fištravcu in Arsenoviču so to še nekdanji župan Franc Kangler (NLS, SDS, SLS), Lidija Divjak Mirnik in Melita Petelin (obe s podpisi občanov), Alenka Iskra (SD), Zdravko Luketič (NSi), Uroš Prikl (DeSUS), Vlado Šega (Levica), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev), Igor Domanjko (Lista novinarja Bojana Požarja), Igor Jurišič (Stranka mladih – Zeleni Evrope), Aleksander Kamenik (SAK), Rok Zalar (Zeleni Slovenije), Zdenko Vinkov (SSN), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo), Borut Ambrožič (SMSR) in priprti Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija). (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen