VISKI, ANTIBIOTIK, MARKSIZEM IN LEVICA

5

Prilike so izjemno pedagoško orodje, ki omogoča prenašanje modrosti na poslušalcu oz. bralcu zelo prijazen način, zato sem razmišljal, kako bi s pomočjo prilike svojim otrokom in mladim razložil neučinkovitost marksizma, aka komunizma, aka socializma, aka levičarstva, aka bedaštva. Dejansko me je k tovrstnemu razmišljanju spodbudil dogodek, ki se je zgodil pred nekaj meseci v Celju. Poslanec Levice M. Kordiš je obiskal dijake celjske regije in z njimi razpravljal o stvareh, ki jih tudi sam očitno ne razume. Ena izmed »nenadkriljivih« ugotovitev, do katere je prišel v družbi svojih gostiteljev, je bilo to, da bi vsak študent moral biti prejemnik univerzalne štipendije, ki bi znašala do 500 EUR. No, ker vem, da kognitivne sposobnosti povprečnega Slovenca (beri: tudi mene) prekašajo intelektualni domet večine levičarjev, sem si vzel nekaj časa, da vidim, če lahko idejo izboljšam. Že po nekaj sekundah sem sproduciral idejo, ki je še za 20 % boljša od prvotno predlagane. Jaz bi predlagal 600 EUR štipendije. Ko sem se ponosen pohvalil prijatelju, kako hitro sem za 20 % izboljšal Kordišev predlog, je on dokazal to, kar že dolgo vem, da me intelektualno prekaša, saj je moj predlog nemudoma izboljšal za kar dve tretjini in predlagal univerzalno štipendijo v višini 1000 EUR. No, tako kot poslanec Kordiš in njegovi mladi sogovorniki se seveda tudi midva nisva obremenjevala s tem, kako se bo ta denar zaslužil oz. ustvaril. Za razliko od poslanca Levice sva se midva le cinično norčevala iz tovrstnih zablod.

Spoštovani bralec. V prejšnjem in tudi v sledečih odstavkih je oz. bo moč zaslediti nekaj sarkazma, kar pa ne velja za ravnokar branega, ta ga namreč ne vsebuje, saj bi resnično rad, da ni nobene ovire v razumevanju zelo preproste stvari, ki jo želim povedati. Mladi, ki mislijo, da so v Sloveniji upravičeni do 500 EUR štipendije, nimajo nobenega stika z realnostjo, z njihovo vzgojo in izobraževanjem pa je moralo biti nekaj hudo narobe. Če pa takšne ideje širi nekdo, ki je predstavnik ljudstva (ob tem moram reči, da ne razumem niti enega samega podpornika Levice, ki je po mojem mnenju stranka zla), potem je nekaj narobe z državo. Za poslanca bi širjenje tovrstnih nebuloz moralo pomeniti politični samomor, saj bi vsakdo, čigar IQ presega 80 točk, moral spregledati, da gre za navaden, lažnivi populizem, ki je edina stvar, ki Levico ohranja na političnem parketu.

Ker imam veliko stika z mladimi, predvsem pa si želim, da bi moji dekleti zrasli v moralni, delovni, modri, pošteni in ponosni ženski, ki bi se zavedali tega, da si moramo zadeve večinoma prislužiti, sem začel razmišljati o tem, kako bi mladim v priliki lahko pojasnil neučinkovitost marksizma. Želel sem nekaj, kar lahko razume že desetletnik, ki, tako kot večina levičarjev, o pojmih, kot so marksizem, levičarstvo, prosti trg, davki itd., ne ve popolnoma ničesar. Verjeli ali ne, odgovor sem našel v naravi.

Pred časom smo se iz mesta preselili v bolj primestne kraje, v bližino gozda, in že tako lepo življenje je postalo še lepše. Žvrgolenje ptičkov, krasni sosedi in odsotnost prometa so le nekatere izmed stvari, ki naše bivanje delajo zelo prijetno. So pa seveda prisotne tudi nekatere težave in eno, ki je vodila v poglobljeno kontemplacijo, moram omeniti tukaj. Ta težava je mrčes, ki tukaj očitno jemlje steroide. Obadi imajo razpon kril, ki je le nekoliko manjši od razpona kondorjevih peruti, rogači spominjajo na majhne leteče dinozavre, sršeni pa hrušk ne glodajo, ampak jih nabirajo. No, eden izmed teh mutiranih stvorov me je pred časom pičil v nogo in mi v podkožje vnesel neko bakterijo, ki je povzročila vnetje.

Vsem nam je znano, da alkohol ubija bakterije, prav tako pa nam je znano, da koncentracija alkohola v krvi raste in se veča s količino popitega alkohola. To pomeni, da bi lahko bakterije, ki so mi povzročale vnetje podkožja, pobil tako, da bi v krvi izdatno povečal količino alkohola. Če ste, tako kot jaz, ljubitelj kvalitetnega viskija, potem se nad mojo idejo gotovo navdušujete. Ali ne bi bilo lepo, da bi se v soboto zvečer z namenom ohranjanja lastnega zdravja lahko zleknili na kavč, odprli eno ali dve steklenici kvalitetnega »bourbona« in se »zdravili«? Meni zadeva zveni sanjsko, saj mi je okus kvalitetnih žganih pijač blizu. (Pri tem pa moram poudariti, da sem nazadnje bil okajen na svoji fantovščini leta 2004, po tistem pa nikoli več, saj sem vlogo moža in očeta sprejel z vso resnostjo.) Vendar ni vse tako lepo in preprosto, kot se na prvi pogled zdi. Težava je namreč v tem, da bi alkohol veliko prej, preden bi pokončal prvo bakterijo na mestu mojega vnetja, pokončal mene samega. Nemogoče je namreč popiti toliko alkohola, da bi pozdravil lokalno vnetje na nogi. Zaključek je torej preprost in žal neprijeten. Viski mi pač ni mogel pomagati, potreben je bil antibiotik. Ne glede na to, kako nerad jemljem antibiotike, sem se moral odpraviti k zdravnici in potem naslednjih 10 dni pridno zobati tabletke.

In to je prilika, ki sem jo podelil s svojima hčerkama in vsemi tistimi, ki so pripravljeni prisluhniti. Reševanje družbenih težav (katerih obstoja nikakor ne zanikam) z uvajanjem marksizma in levičarstva je tako kot zdravljenje vnetja podkožja s pitjem alkohola. Namesto odpravljanja težav nastopi smrt. Namesto blagostanja beda, namesto varnosti, strah, namesto svobode tiranija, namesto enakosti (ki je pošastna ideja) nastopi priviligiranost političnih elit. Marksizem ni nikoli in nikjer prinesel nič, popolnoma nič, dobrega. Levičarstvo je kuga zadnjega stoletja, ki bi se ji bilo potrebno upreti na vseh nivojih. Upam, da bo kateremu staršu moja prilika o viskiju, antibiotikih in marksizmu pomagala pri tem, da otroku že v zgodnjem otroštvu priskuti levičarstvo. Tako kot otroke opozarjamo na nevarnosti kajenja, alkohola, drog, razvratne spolnosti ipd., bi jih morali redno opozarjati tudi na nevarnosti marksizma in levičarstva.

In zakaj se v naslovu pojavi tudi Levica? Zato, ker se mi zdi, da njihovi voditelji in podporniki svoje (očitno pogoste) vnetne procese zdravijo na način, ki sem ga tukaj odsvetoval. Če bi bili v tej alkoholni terapiji radikalni, bi bilo naših težav hitro konec, a se žal ustavijo na tistem nivoju, kjer alkohol uničuje le možganske celice, bakterij pa ne. (Grega Rojc)

Št. komentarjev: 5
 1. Klemen pravi

  Dobra analogija odpravljanja zdravstvenih težav z alkoholom via družbena ozdravitev prek levičarstva. Misija nemogoče!

 2. Pavel Ferluga pravi

  Odličen komentar! Pristavil bi še nekaj. Res je, da z alkoholom se ne da zdraviti bakterijskih napadov, kot je res, da z Marxizmnom se ne da zdraviti družbenih stranpoti, ker je že sam Marksizem ENOUMJE in družba je heterogena v svoji naravni danosti, torej PLURALNA v miselnosti. Nemogoče je ustvarjanje “novega človeka” na tekočem traku utopičnega socializma, da bi bili le številke v knjigovodskem smislu (to je cilj vseh socializmov-LEVICE). To je, seveda, cilj in katastrofa “našega” izobraževanja”, ki pelje v ameboidnost razmišljanbja absoventov “naših” šol. Težko bo v družinah osporavati “Socialistične POSTULATE” izobrazbe najstnikov, ki sprejemajo težnjo, “da ima tršica prav”, kar pove. Starši so v tem oziru podrejeni znanju “tršice”. Potrebna je radikalna sprememba izobraževalne strategije in popolna odstranitev dosedanjih “ravnatelejv in tršic”, ki prevladujejo v šolskem sistemu. So tudi izjeme, a te le potrjujejo pravilo, v kolikor povesem na prepihu glede “službe”, torej efektno aktivno nesposobne. Vsi komentarji v prid demokratizacije družbe, so povsem ignorirani, dokler bodo v slovemnskem parlamentu imeli večino nelegitimni levičarji, ki ne spadajo v demokratični kontekst, v kolikor enoumni nenacionalni vzdrževalci multikulturne blaznosti. Leve vlade so porok uničenja nacionalne države Slovencev,

 3. haapy yack pravi

  hoj
  Torej delujejo po smernicah lagerja EU prav. Eden od ciljev EU je uničenje nacionalnosti.
  junckerpres
  boditevcvetju

 4. Narim pravi

  Ja grozhn kaj nam tile komiji počno.
  Men se zdi da tile imigranti niso nič drughegha kot tretja internacionala.
  VstaniteVSuženjstvoZakletiPress

  1. Resnica Boli pravi

   Edini kobi z značko je Janez Janša. Drugi, ki so bili v partiji, so že iz politike ven…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen