Večernji list Črnčeca poimenoval kot “jastreba in vohuna, ki kritizira bizantizem Hrvaške”

3

Slovenska vlada je na čelo skupine za implementacijo arbitraže s Hrvaško imenovala bivšega šefa slovenske obveščevalne službe Damirja Črnčeca, ki je zelo ostro kritiziral Hrvaško, danes poroča Večernji list in izpostavlja, da se z imenovanjem “jastreba” Črnčeca pričakuje, da bo slovenska vlada izvajala bolj trdo politiko do Hrvaške.

Časnik spominja, da je bil Črnčec, ki je zdaj državni sekretar v kabinetu slovenskega premierja Marjana Šarca, tudi svetovalec za varnost predsednika SDS Janeza Janše ter da je znan po zelo ostrih pa tudi nestrpnih izjavah do migrantov in muslimanov. Zaradi njegovega imenovanja je Šarčeva vlada skoraj izgubila podporo Levice v DZ, poudarja zagrebški časnik.

Večernji list omenja stališča Črnčeca o Hrvaški, ki jih je razlagal v ljubljanskem tedniku Reporter po izbruhu afere s spletkarjenjem slovenskih akterjev v arbitražnem postopku.

Poudarja, da je Črnčec takrat med drugim zapisal, da Hrvaška poskuša zrušiti arbitražni sporazum z vsemi sredstvi “bizantinske realpolitike”, ker se je zavedala, da bo rezultat arbitraže boleč kompromis, ki bo šel v prid Slovenije. Med drugim je Zagreb obtožil, da se je preko Ljubljane pretihotapil v Evropsko unijo in zvezo Nato.

Slovenija še naprej vztraja pri uveljavitvi arbitraže, kar je potrdila tudi z imenovanjem Črnčeca, Hrvaška pa rešitev vidi v dvostranskem dogovoru, sklene časnik. (sta)

Št. komentarjev: 3
  1. Miha pravi

    Burek 🙂

  2. raft pravi

    Kako drugače poimenovati nacijo, ki kot za šalo ponaredi zemljiško knjigo ( Buje ), laže, krade, falsificira ………..,ter si na koncu še sami sebi sebi lažejo, da so nekaj pomembnega?

  3. fiat lux pravi

    aa<a

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen