Savdski in istanbulski tožilec v Turčiji o Hašodžijevem umoru

0

Savdski državni tožilec se je danes v Istanbulu sestal s tamkajšnjim tožilcem, ki v Turčiji vodi preiskavo umora savdskega novinarja Džamala Hašodžija. Turške oblasti so medtem pozvale k čimprejšnjemu koncu preiskave umora na savdskem konzulatu v Istanbulu.

Srečanje savdskega tožilca Sauda al Modžeba in istanbulskega tožilca Irfana Fidana je za zaprtimi vrati potekalo eno uro in 15 minut, je poročala turška tiskovna agencija Anadolu. Podrobnosti o njunem pogovoru niso objavili.

Po srečanju naj bi se al Modžeb odpravil še na konzulat svoje države v Istanbulu, kjer je bil 2. oktobra umorjen kritik savdskih oblasti.

Turški zunanji minister Mevlüt Cavusoglu je pogovore pozdravil. “Preiskavo je treba čim prej zaključiti, da bo resnica razkrita. S tega vidika je obisk savdskega tožilca pomemben,” je poudaril po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Hašodži je izginil 2. oktobra na savdskem konzulatu v Istanbulu in kasneje se je izkazalo, da je bil tam umorjen. Rijad je po velikem mednarodnem pritisku to priznal šele tri tedne kasneje. Ankara je pretekli teden pozvala k izročitvi 18 savdskih državljanov, ki naj bi bili vpleteni v Hašodžijev umor, vendar pa je Savdska Arabija zatrdila, da jim bodo sodili doma. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen