Rekordno visoki zneski za slovenske nogometne prvoligaše

0

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na seji v Miklavžu na Dravskem polju odločal o višini sredstev za prvoligaške klube iz naslova trženja medijskih in sponzorskih pravic ter o razdelitvi solidarnostnih sredstev Evropske nogometne zveze za delo z mladimi v sezoni 2018/2019. Kot pravijo pri NZS, bodo ta sredstva rekordna.

“Izvršni odbor NZS je potrdil, da bo v letošnji sezoni med prvoligaške klube na podlagi delno centraliziranega trženja sponzorskih in centraliziranega trženja medijskih pravic razdeljeno 650.000 evrov. Gre za rekordno visok znesek, v preteklih treh sezonah so bili klubi upravičeni do 500.000 evrov, sredstva pa se razdelijo na podlagi udeležbe (50 odstotkov v enakih deležih) in uspešnosti (50 odstotkov na osnovi osvojenih točk v lanski sezoni),” so v sporočilu za javnost zapisali pri NZS.

Kot pravijo, je vodstvo NZS sprejelo tudi sklep o razdelitvi solidarnostnih sredstev lige prvakov, ki so namenjena za razvoj mladinskega klubskega nogometa. Sredstva v višini 3.633.581 evrov za tekmovalno leto 2018/2019 so v tem tekmovalnem letu rekordno visoka tudi zaradi uspeha NK Maribor v lanski evropski sezoni in se bodo razdelila med klube, katerih ekipe nastopajo v 1. SNL, klube 1. SML/SKL, ki nimajo članske ekipe v 1. SNL (skupno 80 odstotkov sredstev) in klube 2. SML/SKL (skupno 20 odstotkov sredstev).

Solidarnostna sredstva Uefe so sredstva, ustvarjena z vrhunskim nogometom in se delijo namensko za izvajanje mladinskih razvojnih programov, z namenom zagotoviti čim boljše pogoje in ustvarjanje možnosti za razvoj vrhunskih nogometašev. Nad namensko porabo sredstev bo s sklepom IO NZS skrbela strokovna služba NZS. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen