Pri dveh moških našli skupno okoli 300 gramov konoplje

0

Ribniški policisti so minuli teden pri dveh moških našli skupno okoli 300 gramov konoplje. Približno 200 gramov prepovedane rastline so odkrili v sredo pri 19-letnem vozniku osebnega vozila, 100 gramov pa v petkovi hišni preiskavi pri 20-letniku v okolici Ljubljane. Zoper oba bodo podali kazensko ovadbo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Pri 19-letnem vozniku osebnega vozila so ribniški policisti prepovedano drogo odkrili v 136 samozapiralnih plastičnih vrečkah. Vozniku so za določen čas odvzeli prostost in nato na podlagi odredbe sodišča pri njem opravili še hišno preiskavo, v kateri so zasegli še tablete in snovi, za katere sumijo, da vsebujejo prepovedane snovi.

V petek pa so na podlagi odredbe sodišča opravili še hišno preiskavo pri 20-letnemu moškemu v okolici Ljubljane. V njej so poleg približno 100 gramov konoplje zasegli še tehtnico za natančno tehtanje, mobilni telefon ter več samozapiralnih plastičnih vrečk.

Zoper oba bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so še navedli na ljubljanski policijski upravi. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen