Policija opominja: V gneči na cestah in pokopališčih ne pozabite na varnost

0

Počitnice in praznični dnevi, ki so pred nami, so priložnost za počitek in izlete, obiske prijateljev in svojcev, obiskovanje pokopališč. Pri tem pa ne pozabite varnost svojega premoženja. Policisti Policijske uprave Kranj ljudi opozarjajo, da lahko z ustreznim samozaščitnim ravnanjem preprečijo marsikatero neprijetnost.

Policija opominja, da je v prihodnjih dneh pričakovati povečan promet, zlasti na cestah, ki povezujejo večja središča, na mejnih prehodih in okoli pokopališč, kjer bodo potekale tudi žalne slovesnosti. “Vozite previdno, odgovorno in strpno,” pravijo policisti.

Tudi pešce opozarjajo, naj poskrbijo za lastno vidnost na cesti, voznike pa, naj jih ne spregledajo.

“Najbolj obiskana v teh dneh bodo parkirišča ob pokopališčih. Naj vaše vozilo, ko ga boste parkirali, ne postane tarča tatov in vlomilcev,” še opozarjajo policisti. Ljudem svetujejo, naj pri obiskih pokopališč in drugih javnih krajev, kjer je veliko ljudi, denarnic, mobitelov in drugih vrednih predmetov ne nosijo s seboj v odprtih torbicah ali košarah. Med urejanjem grobov naj imajo svoje stvari na očeh in jih ne odlagajo tako, da bi ostale brez nadzora.

V prazničnih dneh ni odveč niti dodatna previdnost pri zaščiti domov: “Stanovanja, hiše in drugi prostori niso med prazniki nič bolj ali manj ogroženi kot druge dni, vendar pa imajo storilci, če smo odsotni, več časa za pripravo in izvedbo kaznivega dejanja,” opominjajo.

Tistim, ki bi vseeno postali žrtve kaznivega dejanja ali opazite storilca, pa svetujejo, da takoj obvestijo policijo na telefonsko številko 113 ali pokličejo na najbližjo policijsko postajo. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen