Po zmagi Nurmagomedova nad McGregorjem vsesplošni pretep

0

Ljubitelji mešanih borilnih veščin so z nestrpnostjo pričakovali današnji spektakel UFC 229, na katerem sta se v osrednji borbi večera v Las Vegasu pomerila branilec naslova Rus Habib Nurmagomedov in razvpiti Irec Conor McGregor. Rus je zmagal v četrti rundi, dogajanje pa je zasenčil vsesplošen pretep po dvoboju.

Tridesetletni borec iz Dagestana, ki v sedemindvajsetih dvobojih še ne pozna poraza, je z davljenjem prisili Irca v predajo, namesto za slavje v ringu pa se je Rus odločil za nadaljevanje obračunavanja. Preskočil v ograjo ringa in se začel tepsti s člani iz McGregorjevega tabora. Medtem ko so varnostniki mirili razgretega zmagovalca, sta v ring skočila dva člana iz njegovega tabora in se s pestmi lotila izčrpanega McGregorja.

Varnostniki in policija je oba borca pospremila iz dvorane, šampionski pas pa zaradi vsesplošnega kaosa ni bil podeljen.

Nurmagomedov je novinarjem po dvoboju povedal, da ga je McGregor žalil in bil nespoštljiv. “Omaloževal je mojo religijo in družino. Vem, da tega ne bi smel narediti, zato se vsem vpletenim opravičujem. Sem zaslužen UFC prvak v lahki kategoriji in za to mi je osebno čestital tudi Vladimir Putin,” je dejal Nurmagomedov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen