Na Majorki po močnem neurju še vedno pogrešajo petletnega dečka in nemški par

0

Na severovzhodu španskega otoka Majorka, kjer je zaradi torkovega močnega deževja in poplav umrlo najmanj 12 ljudi. Dve trupli so reševalci našli danes, a niso potrdili, ali gre za pogrešana Nemca. Še vedno se nadaljuje iskanje pogrešanega petletnega dečka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Reševalci so danes sporočili, da so v bližini avtomobila pogrešanega nemškega para našli truplo moškega in ženske, a niso potrdili, da gre za Nemca.

Pogrešanega petletnega dečka in Nemca je iskalo približno 800 ljudi, ko se je zdanilo, pa sta se iskalni akciji pridružila tudi helikopter in dron s senzorjem za toploto, poroča španska televizija TVE.

Ko je zaradi naliva poplavilo ulice mesta Sant Llorenc des Cardassar, je bil deček v avtu skupaj z mamo, ki ni preživela, je dejal tiskovni predstavnik regionalnih oblasti. Preživela pa je dečkova sestra, je dejal.

V poplavah je umrlo sedem moških in pet žensk, med žrtvami so britanski par in Nizozemka, so na Twitterju sporočile reševalne službe balearskih otokov. Med žrtvami je tudi moški, čigar identitete še niso ugotovili, predvidevajo pa, da je tujec, poroča AFP.

Potem ko je v roku dveh ur padlo več kot 230 litrov vode na kvadratni meter in so se ceste v mestu Sant Llorenc des Cardassar spremenile v besne reke vode in blata, so imeli prebivalci le malo časa, da se umaknejo pred poplavami, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Z ulic mesta Sant Llorenc des Cardassar, ki leži približno 60 kilometrov vzhodno od glavnega mesta Balearov, Palme de Mallorke, so danes začeli čistiti blato, ki so ga nanesle poplave. Ulice so prekrite z zmečkanimi vozili, mokrimi vzmetnicami, uničenim pohištvom in izruvanim drevjem, lokalni prebivalci pa ob pomoči prostovoljcev skušajo rešiti najbolj vredne stvari iz tega, kar je po poplavah ostalo od njihovih domov, poroča AFP. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen