Melania Trump v Gani začela prvo samostojno mednarodno turnejo

0

Prva dama ZDA Melania Trump je danes v Gani začela svojo prvo samostojno mednarodno turnejo, med katero bo v petih dneh obiskala štiri afriške države. Po prihodu na letališče v prestolnici Akri, kjer so ji dobrodošlico izkazali številni vidnejši predstavniki države, je že obiskala bolnišnico, kasneje pa bo zasebno obiskala še predsedniško palačo.

Trumpovo so po večernem letu iz Washingtona na letališču sprejeli ganska prva dama Rebecca Akufo-Addo in številni funkcionarji in diplomati. Njen prihod je s plesom pozdravila tudi skupina tradicionalnih bobnarjev in plesalcev, medtem ko so majhni otroci vihteli ameriške in ganske zastave, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nekdanja manekenka, ki je pogosto pod drobnogledom glede izbire oblačil, je za pot v Afriko najprej izbrala daljši plašč kamelje barve in visoke pete z leopardjim vzorcem. Med letom pa se je nato preoblekla v rdeče-belo črtasto obleko s kravato.

Trumpova je po prihodu v Gano obiskala bolnišnico v Akri, kjer se je pogovarjala z mamicami ter razdelila plišaste medvedke in odeje. Obisk bolnišnice je potekal v sklopu njene kampanje z naslovom Bodi najboljši, ki jo je začela maja z namenom podpore družbene in čustvene dobrobiti otrok. V sklopu kampanje med drugim opozarja na telesno in čustveno zdravje otrok, odgovorno uporabo družabnih omrežij in zlorabo drog.

48-letna prva dama ZDA se bo kasneje v predsedniški palači v Akri ob skodelici čaja zasebno sestala še s kolegico Akufo-Addovo, s katero si bosta izmenjali darila. Po napovedih bo obiskala tudi eno izmed utrdb v obalnem mestu Cape Coast, ki je v preteklosti služilo trgovini s sužnji.

Obisk Črne celine bo Trumpova v naslednjih dneh nadaljevala še v Malaviju, Keniji in Egiptu. Bela hiša sicer podrobnosti o njeni turneji zaradi varnostnih razlogov ni razkrila. Sporočila pa je, da si je prva dama že dlje časa želela obiskati to celino. Kot je prva dama ZDA sama dejala, jo bo njena turneja vodila v “štiri čudovite in zelo različne afriške države”.

Obisk Melanie so sicer nekoliko zasenčile opazke njenega soproga, ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je januarja afriške države označil za “usrane luknje”. Bela hiša je sicer zanikala, da bi Trump to res izrekel.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen