Boltova nogometna pot se več ne zatika pri vprašanju denarja?

0

Avstralska nogometna zveza se je odločila, da bo nekdanjemu jamajškemu atletu Usainu Bolt pomagala uresničiti njegove nogometne sanje. Boltov nogometni preizkus v Avstraliji je bil uspešen, a se je pri podpisu profesionalne pogodbe s tamkajšnjim klubom zataknilo pri vprašanju denarja. V iskanje sredstev se je vključila avstralska zveza.

Britanska radiotelevizija BBC je poročala, da bo avstralska nogometna federacija skušala skupaj s klubom Central Coast Mariners poiskati načine, kako bi financirali Boltovo pogodbo.

Tiskovne agencije so v torek za malo verjetno označile možnost, da bo Bolt sprejel ponujene pogoje, če pri Marinersih ne bodo našli dodatnih sredstev pri kateremu od sponzorjev. Klub naj bi sprinterskemu svetovnemu rekorderju ponudil pogodbo vredno 80.000 evrov, Bolt pa je računal z višjim zneskom.

Bolt, osemkratni olimpijski prvak v atletiki, si od lani prizadeva, da bi si zgradil nogometno kariero. Številni še vedno ocenjujejo, da gre za marketing, njegovi zagovorniki pa poudarjajo, da bi bil zaradi svoje hitrosti lahko tudi odličen nogometaš.

Pred tednom in pol je Bolt že zaigral za Marinerse na dobrodelni tekmi in se izkazal z dvema goloma. A v klubu poudarjajo, da potrebuje tudi veliko igralne prakse na ligaški ravni, saj nogometa doslej ni bil vajen. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen