Finance: Marjan Šarec je začel precej napačno – z vsemi se je skregal!

5

Trenutno se zdi, da se je proti Marjanu Šarcu obrnil cel svet: zaradi imenovanja Damirja Črnčeca ga pljuvajo koalicijski partnerji in skoraj vsi, ki so mu ploskali samo zato, ker se je na mesto predsednika vlade usedel on in ne Janez Janša. Močno proti njemu so tudi podjetniki, v Financah piše Jurij Šimac.

Obe skupini proti njemu podpisujeta peticije, kar je precej zanimiv dosežek.

Šarec si je za to seveda v veliki meri kriv sam – bes tabora podjetnikov se marsikomu sicer zdi nekoliko smešen, a je po drugi strani tudi razumljiv. Negotovosti in nestabilnosti si ne želi nihče, povzroča pa jo prav Šarec.

Eden ključnih preizkusov za Šarčevo ekipo bodo najbrž pogajanja z javnim sektorjem, kjer je nakopičenega precej besa. Nekateri sindikati so že odmrznili stavkovne aktivnosti.

Splošno stavko javnega sektorja, ki vključuje šolstvo in zdravstvo, težko preživi katerakoli vlada, za šibko Šarčevo pa bi bilo to še posebej težko. Zato bodo verjetno nekakšen kompromis slej ko prej sklenili, vprašanje pa je, kakšna bo njegova cena.

Krha se tudi “projektno sodelovanje” z Levico Luke Mesca, kar je bilo, roko na srce, le vprašanje časa. Levica enostavno ne more biti zraven pri prodaji NLB, če želi še kdaj sedeti v parlamentu.

Šarec je, tako se zdi trenutno, začel precej napačno – z vsemi se je skregal. Še celo fiskalni svet je šel proti njemu. Najbrž je še prezgodaj za napovedi o skorajšnjem padcu vlade. Je pa vprašanje, kako dolgo lahko delaš, če si skregan s celo državo, zaključi komentator.

Št. komentarjev: 5
 1. linke pravi

  ko sem ga gledal na tv na srečanju Eu v Salzburgu ,mu je mankal samo še” unimoh” . ta prav Serpentinšek in iz hribov.

 2. andrej pravi

  Smešnež na kubik. V tujini pa se to samo še bolj vidi.

 3. denis pravi

  Eno leto dam tej pajacasti vladi in niti dneva več!

 4. Dada pravi

  Tale kljukec se bo na koncu še sam s seboj skregal. Serpentinšek paranoja 🙂

 5. Narim pravi

  Pol je tak k JJ, k je tud z fsemi skreghan?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen