“AND THE NEW”: Canelo v povratnem dvoboju premagal Golovkina in postal novi lastnik WBC in WBA pasov

0

Era 36-letnega Gennady Golovkina, do danes nespornega boksarskega kralja v srednji kategoriji, se je danes končala. 28-letni Canelo Alvarez je namreč zmagovalec povratnega dvoboja, ki je potekal na istem prizorišču kot lani, torej v lasvegaški T-Mobile Areni.

Canelo je zmagal v večinsko odločitvijo: 114-114, 115-113, 115-113. Jasno je, da bo tudi ta sodniška odločitev predmet debat, kot je bila tista prva pred letom dni. A dejstvo je, da sta oba boksarja zaslužna za odlično boksarsko predstavo, v kateri sta pokazala najvišjo možno raven boksarske tehnike in demonstracijo moči. Vseh 12 rund sta si izmenjavala dobro odmerjene udarce, Canelo je nad levim očesom staknil tudi manjšo poškodbo. Je pa Canelo v povratnem dvoboju precej bolj napadal in poskušal gospodariti na sredini ringa, kar bi lahko bilo odločujoče pri tej sodniški odločitvi.

Golovkin je takoj po razglasitvi rezultata zapustil prizorišče in ni želel podati običajnega intervjuja v ringu.

Zato je bil bolj zgovoren Canelo: “Moj kot mi je dejal, da moram dobiti zadnjo rundo in to sem tudi naredil. Sem zelo čustven.” Canelo je dejansko bil na robu solz, ko je kot novi svetovni prvak objemal člane svoje ekipe.

Golovkin je kasneje novinarjem povedal sledeče: “Ne bo rekel, kdo je nocoj zmagal, ker glede na sodniško odločitev zmaga pripada Canelu. Mislim, da je za navijače to bila zelo dobra borba, mislim, da sem se bolj boril kot on.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen