Štorski jeklarji dosegli zahtevan dvig plač, stavka preklicana

0

Stavkovni odbor Štore Steel je danes z vodstvom podjetja podpisal aneks k podjetniški kolektivni pogodbi, v katerega je vnesel vsebino dogovora o zaključku stavke, ki je bila napovedana za petek. Kot je za STA povedal predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov (KSS) Gvido Novak, so jeklarji dosegli zahtevano 25-odstotno zvišanje plač.

V jeklarni je konec junija že potekala kratka opozorilna stavka, v kateri je sodelovalo od 80 do 90 delavcev od skupno 155 zaposlenih v jeklarni. Vseh zaposlenih v podjetju je 550.

Po oceni KSS namreč podjetje posluje odlično, ima dovolj naročil, proizvodnja pa je rekordna, kljub temu pa so osnovne plače zelo nizke in znašajo okoli 1000 evrov neto.

Vodstvo družbe je sicer sredi junija zaključilo pogajanja o dvigu plač s sindikatom SKEI. Osnovna plača vsem zaposlenim se bo po pojasnilih poslovodstva zvišala za sedem odstotkov, delavcem v jeklarni, kjer so delovne razmere najslabše, pa se bo količnik dvignil za eno ali dve točki.

Po navedbah omenjenega sindikata je bilo bistvo njihove stavkovne zahteve predvsem dvig dodatka za pogoje dela, ki se je s spremembami sistemizacij z leti izničil. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen