Samsung predstavil svojo vizijo povezanega življenja prek inovativnih tehnologij

0

Južnokorejski Samsung, ki je v Sloveniji poznan predvsem po pametnih telefonih, je danes prestavil svojo vizijo, kako bodo naprave posameznika v prihodnosti vse bolj povezane. Pri tem v središče postavlja inovativne tehnologije, ki temeljijo na umetni inteligenci in internetu stvari, ki bodo ljudem olajšale vsakdan.

“Kot vodilni na trgu na mnogih področjih lahko Samsung potrošnikom ponudi široko paleto najsodobnejših izdelkov, ki temeljijo na umetni inteligenci in internetu stvari,” je danes ob robu sejma zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov IFA v Berlinu dejal predsednik in izvršni direktor oddelka za potrošniško elektroniko v družbi Samsung Electronics HS Kim.

Med temi izdelki je naštel Samsungove televizorje, zaslone, zvočnike, gospodinjske aparate in seveda mobilne naprave. “Naš cilj je vzpostaviti novo dobo povezanega življenja, v kateri naši izdelki in storitve komunicirajo med seboj in uporabnikom omogočajo bogatejše, pametnejše in zabavnejše življenje,” je dodal.

Predpogoj za uresničitev te vizije je napredna omrežna infrastruktura. Samsung je eno vodilnih podjetij pri razvoju omrežij pete generacije 5G, po vsem svetu pa postavlja tudi raziskovalne centre za umetno inteligenco. Zdaj jih ima že pet, do leta 2020 pa naj bi bilo v njih zaposlenih že približno tisoč raziskovalcev.

Uporabniki se vedno bolj zanašajo na tehnološke naprave, še posebej znotraj lastnih štirih sten. Kuhinja pri tem postaja središče doma, gospodinjski aparati pa vse bolj prevzemajo vlogo osebnih pomočnikov. S tem namenom Samsung na sejmu IFA predstavlja celo vrsto naprav, ki temeljijo na umetni inteligenci in internetu stvari.

S hladilniki iz serije Family Hub si lahko uporabniki precej olajšajo življenje. Velik zaslon na dotik ima vlogo nadzorne plošče tudi za druge povezane naprave v gospodinjstvu, celo od tretjih proizvajalcev. Med drugim imajo vgrajeno funkcijo načrtovanja obrokov, ki uporabniku priporoča recepte po njegovem okusu.

Novost je tudi pečica iz serije Dual Cook Flex s fleksibilnimi vrati in funkcijo za pripravo dveh različnih jedi hkrati, kar omogoča učinkovito izrabo časa. Priročnik za pripravo hrane pri tem predlaga najbolj primerno uporabo pečice glede na sestavine in način priprave hrane.

Samsung je v Berlin pripeljal tudi pralni stroj iz serije Quick Drive z vgrajenim pametnim asistentom za pranje perila, ki za 50 odstotkov skrajša čas pranja perila, upravljati pa ga je mogoče prek pametnega telefona.

Svoje najnovejše mobilne naprave je Samsung predstavil že v začetku avgusta. Ena od teh je najnovejši pametni telefon iz serije Galaxy Note, ki je na voljo v dveh različicah – s 128 in 512 GB notranjega pomnilnika – ter z bluetooth nadgrajeno tehnologijo pisala S pen, ki uporabniku omogoča upravljanje nekaterih funkcij na daljavo. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen