31-letno Slovenko v Celovcu spoznali za krivo trgovanja z mamili, za zapahi bo tri leta in pol

2

Deželno sodišče v Celovcu je 31-letno slovensko državljanko v četrtek spoznalo za krivo trgovanja z mamili v okviru kriminalne združbe, zaradi česar bo morala za tri leta in pol v zapor. Njen prijatelj, 42-letni Kosovec, pa bo moral za zapahi preživeti štiri leta in pol, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Državna tožilka jima očita, da sta skupaj s še enim moškim, proti kateremu so obtožnico zavrgli, prepeljala skupno 16 kilogramov hašiša in 200 gramov kokaina z Dunaja, mesta Wiener Neustadt in Italije ter mamila prodala v Celovcu.

Slovenka je delno priznala krivdo. Kot je dejala, je mamila prevažala s svojim avtomobilom, zatrdila pa je, da ni bila članica kriminalne združbe, da mamil ni uporabljala in da od tega ni imela finančnih koristi.

Kot je pojasnil njen odvetnik, je to storila iz ljubezni do svojega prijatelja. Prepričana je bila, da ta hašiš potrebuje zase, saj ga je po njenih besedah nenehno kadil.

Moški se je izrekel za krivega. Odločitev sodišča še ni pravnomočna. (sta)

Št. komentarjev: 2
 1. Slovenec 33 pravi

  Nikar ne zavajajte.
  Kriminalka ni Slovenka ampaK DRŽAVLJANKA RS.
  Samo topoumni produkti usmerjenega izobraževanja lahko zavajajo, ker nimajo dosega, da bi razlikovali dejastva med seboj

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Dobr ima vsaj mamo za Slovenko.
  Kot Judje. Ne moreš postat Jud, če nimaš mame Judinje.
  kraljdavidpres
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen